Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Liběna Hlinková: Nejsem typ ženy, která se zamiluje na první pohled

Liběna Hlinková našla vášeň ve výrobě vlastní kosmetiky.
12. června 2015 | 06:00

Čím dnes žije vdova po Ivanu Hlinkovi? Všedními radostmi a hlavně mimo hledáček médií. Největší potěšení jí přináší pes Alfonz a vlastní značka exkluzivní přírodní kosmetiky Liběna Hlinková Cosmetics, kterou uvedla na trh před pěti lety a nyní chystá její další vylepšení. I když si během rozhovoru posteskla, že na chvíli vypadla z cvičicího rytmu, vypadá fantasticky, a to nejen zásluhou svých krémů.

S Ivanem Hlinkou se seznámili na litvínovském stadionu. Ani pro jednoho z nich to nebyla láska první a ani ta pověstná na první pohled, ale zato osudová. Když už si k sobě cestu našli, prožívali krásný a naplněný vztah, ačkoli jim nebylo souzeno mít spolu dítě. V srpnu roku 2004 ale Ivan nečekaně zemřel při autonehodě. Po smrti milovaného muže měla tendenci se ze své bolesti vypovídat a byla i sdílná k médiím, což se jí nevyplatilo. I když se říká, že čas rány zahojí, jsou rány, na které ani čas není lék, což je patrné i z pohnutí, které v ní dotazy na muže jejího života vyvolávají. Na Ivana nyní vzpomíná jen s blízkými přáteli a svou energii směruje do své kosmetické značky. Naše povídání jsme proto odstartovaly hezky letně a optimisticky.

Už se těšíte na letní dovolenou?

Ještě ne, ale napadlo mě vyměnit moře za relaxační pobyt ve Svaté Kateřině, tam to miluji. Taky jsem si vždycky přála navštívit Mauritius, ale ještě se mi to nepoštěstilo. Víte, já nijak neplánuji. Pokud by šlo vše tak jako v současné době, byla bych spokojená. Je důležité žít přítomností. Od toho se odvíjí štěstí i pohoda. Plánování sice k životu patří, ale někdy se věci odehrají jinak. Chci žít tady a teď.

Jak to děláte, že vypadáte stále tak báječně?

Liběna Hlinková
Autor: Profimedia.cz

Děkuji za kompliment. Kromě běžné péče nedělám nic mimořádného. Snažím se žít zdravě a samozřejmě používám svou kosmetiku. Mám taky úžasnou paní kosmetičku, u které si vždy báječně odpočinu, pokaždé tam usnu. Při každé návštěvě jí slibuji, že odteď už budu chodit pravidelně každý měsíc. Ona jen pokyvuje hlavou, protože už ví, že přijdu zase za půl roku.

Přiznám se, že vaši kosmetickou řadu Liběna Hlinková Cosmetics jsem dlouho neznala. Jak tahle idea vlastně vznikla?

Kosmetika a věci s ní spojené mě zajímají celý život a z toho zájmu vznikla myšlenka na vytvoření vlastní kosmetické řady. Vždy mě zajímalo, z čeho se kosmetické krémy tvoří, inklinovala jsem k přírodní kosmetice. Měla jsem takový pocit a taky zpětnou vazbu od řady svých kamarádek a známých, že přírodní kosmetika je vyhledávaným artiklem. Právě v této souvislosti mě napadlo, proč si nevytvořit krémy pro ženy středního věku.

http://www.okmagazine.cz/?utm_source=clanek305475
Autor: archiv OK!

Pomohla vám práce spojená s vaší kosmetickou značkou překonat smutek po manželově smrti?

Snažím se žít normální život s běžnými radostmi a starostmi. A jsem tak spokojená. V životě jsem zažila různé chvíle, proto si teď vážím běžných věcí. Naučila jsem se radovat z přírody, ze zvířat i z lidí, které kolem sebe mám. Bohudík mi zůstali opravdoví přátelé.

Dál se ovšem taky staráte o fond, který nese jméno vašeho manžela.

Pomáháme bývalým hráčům a ostatním činovníkům ledního hokeje, kteří se sami – nebo jejich rodiny – ocitli v sociálně obtížné situaci. Snažím se pro ně získávat peníze. Tradicí se již stal golfový turnaj v Karlových Varech, jehož výtěžek tvoří významnou část finančních prostředků fondu.

 

Golf je sport, který byl Ivanovi blízký, hrajete sama ještě?

Věnovala jsem se golfu hlavně díky Ivanovi, pro kterého se stal skutečnou vášní. Já sama jsem v něm takové zaujetí nenalezla a hraji ho opravdu jen příležitostně.

Když jste se s Ivanem Hlinkou poznali, zamilovala jste se do něj na první pohled?

Nejsem typ ženy, která se zamiluje na první pohled. Potřebuji víc času, abych druhého poznala, ale o to je pak vztah intenzivnější. Do manželství jsme si oba přinesli něco ze své minulosti, ale společně jsme vše zvládli a ustáli.

O tom, co si oba přinesli do manželství a kdo je jí nyní nejbližší, se dočtete v aktuálním čísle OK! Magazine.

Tomáš Berdych a Ester Sátorová
Autor: OK! Magazin

Video se připravuje ...