Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sabina Remundová: Jak se jí podařilo zhubnout a proč je hodně sama?

Sabina Remundová zhubla 12 kilogramů.
1. června 2015 | 06:00

Dcera slavné maminky Ivy Janžurové, která sama hraje i píše scénáře, o svém soukromí moc nemluví. Nám do něj ale nakonec zlehka pootevřela dveře. A tak třeba prozradila, proč se jí konečně podařilo zhubnout a jak zvládá fakt, že je její muž často mimo dům.


Brzy bude mít premiéru nová pohádka Alice Nellis Sedmero krkavců, kde hrajete zlou královnu. Umíte být zlá, tvrdá?

Zlá snad nejsem. I když jsou situace, kdy – nejčastěji z únavy – dochází trpělivost. Rozčílit mě umějí i naše milované děti, ale já i ony dobře víme, že i když se zlobím, zlá nejsem.

A když se rozčílíte, lítají pak i hrnce? Nebo se dokážete v rámci možností kontrolovat?

Podle situace. Většinou se dokážu ovládnout, ale byly i chvíle, kdy jsem se rozběsnila, a byla tak věrná svému znamení zvěrokruhu. Jsem totiž Býk.

To mě trochu překvapuje. Všichni ve vaší rodině působí, že jsou hodní, nekonfliktní. Obzvlášť s maminkou a sestrou máte očividně hezký vztah. Umíte se občas chytnout i s nimi?

To po mně chcete důvěrné informace. Nejsme svatí, všichni jsme někdy unavení, zklamaní, naštvaní. Naše vzájemné vztahy měly ale vždycky takovou úroveň, že jsme dokázali problémy vyřešit smírně. Nehádáme se. Myslím si ale, že mnohem bolestivější je třeba případné zklamání z blízkého člověka. Spor, hádka, která vyprchá a třeba i pročistí vztahy, může nakonec i pomoct.


Přejdu teď k vaší nejdůležitější roli – mámy. Prý s dětmi hodně a o všem mluvíte a snažíte se jim předávat své zkušenosti. Vyplácí se vám to? Někdo tvrdí, že jsou zkušenosti nepřenosné.

Jsem velmi otevřená, mluvím s dětmi o všem, co je zajímá. Myslím, že ke mně mají důvěru a věří mi. Často jim říkám, že já jsem nechtěla poslouchat rady a chtěla na všechno přicházet sama. Ale že v některých situacích jsem se asi mýlila, a ty situace se teď snažím přesně definovat, aby se v nich děti dokázaly zorientovat.

A jsou vaše děti poslušné?

Na veřejnosti většinou ano. A musím říct, že jsem tomu ráda. Doma si uleví, někdy řádí, někdy jsou laskavé, poslušné, pomáhají mi. Zkrátka děti.

Říkáte, že vám pomáhají… Takže žádný stoprocentní maminkovský servis?

Ano, pomáhají. Už to ani jinak nejde. Vinci v jedenácti letech perfektně vaří. Adinka radši pomůže na zahradě. Jsou šikovné. Ale servis si taky rádi užijí.

Určitě se o své děti taky bojíte. Co vám pomáhá zvládat podobné strachy?

Neznám nikoho, kdy by se o své děti nebál. Život ale musíte brát, jak přichází, netřást se dopředu, řešit události s chladnou hlavou, konstruktivně.

Před časem jste přiznala, že je váš manžel hodně vytížený, a že tahounem rodiny jste tedy logicky vy. Necítíte se někdy vyčerpaná?

Jsem s dětmi hodně sama a někdy se cítím opravdu velmi unavená. Ale už jsou konečně větší, proto jsem se zase mohla zapojit víc do práce.

Když se na vás dívám, nemůžu si odpustit ještě typicky ženskou otázku: jak se vám povedlo zhubnout? Vypadáte teď báječně...

Těch motivací i pokusů jsem už zažila spoustu. I metod jsem vyzkoušela hodně. Před časem se mi v hlavě sešlo několik silných motivů najednou a zatím jsem v naprosté harmonii a radosti stále ve fázi hubnutí. Duševní motivace je jediná cesta k úspěchu. O těch pohnutkách ale pomlčím. Technicky je zajímavé, že snídám a svačím ovocno­zeleninové koktejly, které si snadno mixuji s mandlemi, zrníčky a zeleným ječmenem. A z jídelníčku jsem téměř vyřadila mouku. Omezila jsem i mléčné výrobky, cukr nejím téměř vůbec už dlouho. A cvičím. Do role se znovu učím jezdit na koni. Udržuji si šťastný pocit ze změny k lepšímu, nestrádám a mám se ráda.

Trápila vás už kila navíc?

Kila navíc trápí naše těla i duše. To je jisté.

 

Jak si herečka dobíjí energii a jak se jí podařilo zhubnout 12 kilogramů, se dozvíte v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy, které vychází již dnes!

Blesk pro ženy 23
Autor: Blesk pro ženy
Video se připravuje ...
Ochočený srneček, ztracený pejsek a pořádná andulka. Co nám prozradily celebrity? • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Alena Dušková
Video se připravuje ...