Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vojta Dyk: Musím zhubnout deset kilo a nevím, jak to udělám

Video se připravuje ...
Vojta Dyk se dal na těžkou vojnu. Deset kilo není žádná legrace
VIDEO: Tereza Kovářová
18. února 2015 | 06:00

Herec a zpěvák Vojta Dyk bude hrát v novém filmu, jehož hlavním koproducentem je Česká televize. Ztvární zpěváka Petra Nováka, jehož hity se i v dnešní době stále hrají a lidem se stále líbí. Životní příběh zpěváka je plný silných emocí, které budou pro Vojtu výzvou.

Vojta Dyk se při tiskové konferenci netajil, že o zpěvákovi samotném před tím, než přišla nabídka, aby si ho zahrál ve filmu nazvaném Den štěstí, mnoho nevěděl. „Znal jsem jeho nejznámější písničky, ale až díky téhle roli teprve poznávám jeho samého a učím se zpívat falešně,“ prohlásil Vojta na tiskovce s úsměvem a vtipem sobě vlastním.

Petr Novák se v šedesátých letech dostal na výsluní, ale jakmile se začal bouřit proti komunistickému režimu, přišla odplata a z obrovské hvězdy se nakonec stala lidská troska.

Také proto bude muset Vojta překonat jeden velký problém, který sám nikdy neřešil, ale my ženy ho známe velice dobře. Bude totiž muset držet dietu – jeho cíl není úplně malý, musí totiž zhubnout celých deset kilogramů, aby se svou vyzáblou vizáží přiblížil postavě zpěváka Petra Nováka.

Chystaný film je jen jedním z ambiciózních projektů Filmového centra České televize. „Chceme aktivněji podporovat český filmový průmysl a zároveň hrát aktivnější roli při vzniku díla. Je to mnohem větší zodpovědnost, ale také svoboda a privilegium volit projekty s velkým potenciálem,“ nechal se slyšet ředitel ČT Petr Dvořák.

Video se připravuje ...