Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jitka Čvančarová: Naučila jsem se vážit si života, který tady v Čechách máme

Video se připravuje ...
Jitka Čvančarová
VIDEO: Adam Balažovič
20. února 2015 | 06:00

Jitce Čvančarové se dostalo velké pocty, byla totiž jmenována vyslankyní dobré vůle UNICEF. Přebrala tak žezlo po herečce Jiřině Jiráskové, která byla první českou vyslankyní od roku 1992 až do své smrti.

„Je mi velkou poctou, že se mohu zařadit do tak úzkého okruhu lidí, kteří bývají pro ostatní velkou inspirací a kterých si velmi vážím,“ prozradila nám herečka. V Čechách jsou ještě další dva vyslanci, a to hokejista Patrik Eliáš a spisovatel Michal Viewegh.


Jitka podporuje dětský fond OSN nazvaný UNICEF už déle než čtyři roky a navštívila během té doby nejchudší oblast Afriky jako je Mali a zavítala také do asijského Bhútánu. Vidět to, jak lidé žijí bez dostatku vody a jídla, je podle ní velice emotivní zkušenost, která se promítla i do hereččina života. „Zjistila jsem, jak jsme strašně šťastní, že můžeme žít tady v Čechách, je tu neuvěřitelný blahobyt,“ prohlásila Jitka.


Elena Emílie je tříletá dcera herečky, kterou má s manželem, tanečníkem Petrem Čadkem. „Je jako houba, která vstřebává všechny informace, a myslím, že je důležité, aby měla povědomí o tom, že existují lidé, kteří nemají to, co máme my. Ví moc dobře, že se nesmí plýtvat jídlem nebo vodou. To by mělo patřit k základní výchově všech dětí.“

Video se připravuje ...