Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dejte nábytku nový život! IKEA přichází s nápady, jak proměnit opotřebovaný nábytek ve stylové kousky

...
30. dubna 2021 | 06:00

Koupit, používat a vyhodit. Tak přesně takhle vypadá běžný životní cyklus mnoha produktů, které si koupíme. Výsledkem je pak obrovské množství odpadu. IKEA proto přichází s nápadem, jak výrobky používat udržitelnějším způsobem, a šetřit tak životní prostředí, ale i peněženku. Inspirujte se proto i vy nápady interiérových designérů IKEA a proměňte svůj léty opotřebovaný nábytek ve stylové a originální kousky. Jak na to?

Druhý život nábytku

Skvělou službou, kterou IKEA nabízí, je Druhý život nábytku. Tato služba umožňuje zákazníkům prodat nepotřebný nábytek IKEA, který mají doma. Pokud i vy máte nějaký kousek, který už nevyužijete, stačí vyplnit formulář s potřebnými údaji, IKEA následně nábytek zhodnotí, po schválení jej doručíte na prodejnu, zde bude umístěn do koutku se zlevněným zbožím a bude tam čekat na nového majitele.

Stylová proměna stolku

I obyčejný bílý stolek může vypadat nově a luxusně. Jak na to? Aby působil více dekorativně, připevněte do pravých úhlů, které svírá deska stolu s nohou, ozdobné konzoly. Celkem jich budete potřebovat osm. Celý stolek nasprejujte zvolenou barvou a nechte ji dobře zaschnout. Změřte si desku stolu a vyberte si ozdobné dlaždičky, ty na jeho povrch uspořádejte podle svých představ. Jakmile budete s jejich rozložením spokojeni, přilepte je ke stolku pomocí tavné lepicí pistole.

Nová tvář komody

Povrch komody nejprve obruste smirkovým papírem a připravte jej na další krok, kterým je barvení. Vyberte si novou barvu a celou komodu natřete barevným odstínem, který se vám bude líbit nejvíce a díky kterému získá komoda nový vzhled. Základní nátěr dolaďte volně podle libosti akrylovou barvou ve spreji. V rámci nové služby IKEA si objednejte chybějící úchytku, přimontujte ji a staronová komoda je na světě.

Autor: Aneta Valešová