Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

9. září 2023 | 06:00

Obstály ve zkoušce času, představují módní kult, eleganci a absolutní variabilitu. Představujeme vám tři typy bot na přechodné období mezi létem a podzimem, které vám budou slušet bez ohledu na věk! A u koho jiného se inspirovat než u influencerek, které ve věku 50+ a 60+ stárnou s naprostou grácií a zrají jako víno?

Ani léto, ani typický podzim. Ráno už je sice chladno, ale odpoledne vehementně svlékáme vrstvy, do kterých jsme byly nuceny se po ránu zabalit. V tomto období si už jen tak netroufneme na celý den nazout žabky, a tak tu máme typ obuvi, který užijeme přesně na tohle přechodné období. Vězte, že s těmito botami nikdy nešlápnete vedle. A to doslova!

Elegance s invencí stylu

Nálepku oblíbenosti si mokasíny vysloužily díky kombinaci pohodlí a absolutního puncu elegance. Mají tak privilegovanou schopnost dodat do každého looku atypicky naleštěný vzhled, a tak není divu, že se tyto ploché boty vyjímají na nespočtu fotografií influencerek v instagramové módní bibli. Oblíbily si je nejen mladé dámy, ale i půvabné zralé ženy.

Jednou z nich je osmapadesátiletá Grece Ghanem, a přestože je charakteristická svým pestrobarevným šatníkem opřeným o trendy kousky, obléká i obouvá nadčasové ikonické oblečení a doplňky jako vzdušné košile, oversized saka nebo již zmíněné mokasíny. A právě ty snoubí oba dva faktory – nosí klasiku i ryzí trend v podobě minimalistických mokasín hladkého reliéfu, ale také verzi chunky alias ploché boty s robustní podrážkou. Jednoduchou variaci nechala vyniknout v bělostném šortkovém kostýmku, robustní mokasíny pak doplnila trendy černými kaliopkami a proužkovaným svetrem, který si drží ve světě módy pevnou pozici.

Klasika, která neomrzí

Baleríny patří ke klasice, která se hodí absolutně ke všemu. Ráno vás tak ušetří zdlouhavého váhání, zda se hodí ke zbytku outfitu. Milujeme je za jejich eleganci, pohodlnost a oblý tvar špičky, čímž připomínají taneční piškoty. A není divu, vždyť za vznikem těchto oblíbenkyň stojí Francouzka Rose Reppeto. Nemohla se už totiž dívat na zkrvavené nohy svého syna Rolanda, který byl tanečníkem v proslulé Opeře Garnier. Taneční boty mu prošila, obrátila je naruby a z kožené stélky udělala podrážku. Dostalo se mu tak pohodlí a nestěžoval si na neustálou bolest nohou. Po prvním vyrobeném páru ale vzrostla poptávka od tanečníků, a tak Rose prodala své bistro na Montmartru a začala se věnovat pouze výrobě taneční obuvi. Za to, že se pak balerínky dostaly z divadelního prostředí do ulic, vděčíme ikonám, jako jsou Audrey Hepburn nebo Brigitte Bardot.

Jejich kouzlo učarovalo i módní guru Lyn Slater, která nedávno oslavila krásných 70 let! Móda však nebyla vždy jejím středobodem zájmu, alespoň ne tím profesním. Nejdříve pracovala jako sociální pracovnice, později se stala profesorkou. A jaké baleríny najdete v jejím botníku? Hořčičné s modrým lemováním v jinak minimalistickém vzhledu nebo černé kožené s elegantní přezkou.

Výhodná investice

Bílé tenisky se staly vyhledávanou obuví nejen na přechodné období, ale i v létě, kdy s šaty tvoří dokonalou symbiózu. Jsou zkrátka jednou z investic, které se vám opravdu zúročí. Svou bělostnou barvou udávají čistou linii, minimalismus a nadčasovost. Atributy, které hrají do karet snadné kombinovatelnosti a naprosté nepostradatelnosti.

Nebývalou pozornost si loňský rok vysloužily tenisky vzhledem připomínající atletickou obuv hodnou sportovců a běžců, které zavánějí nostalgickou atmosférou staré školy, a ani letos tomu není jinak. Oblíbila si je i dánská influencerka Mette Sorrig, která je obouvá kupříkladu k monochromatickým světlým outfitům. Dokazuje tak, že právě bělostné a béžové odstíny dodají do tváře svěží nádech.

Velký výběr trendy obuvi za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ty nejlepší nadčasové boty pro přechodné období se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová