Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rok před padesátkou je stejně okouzlující: V těchto modelech bere Penélope Cruz dech

28. dubna 2023 | 06:00

Oscarová herečka oplývající umem i španělským charismatem inspiruje i notnou dávkou vytříbeného módního vkusu. Jak se změnil její styl z devadesátých let a přelomu tisíciletí a jakými modely za poslední dobu uhranula svět? Račte se inspirovat jižanským sex-appealem v kombinaci s čirou sofistikovaností!

Španělská estetika i společenský minimalismus 90. let

Půvabná herečka, jíž v žilách koluje španělská krev, nezapře svůj původ. Jistou španělskou estetiku přimíchávala i do svého stylu, a to především na počátku nového milénia. Vyjímala se v kaskádových sukních, rudých modelech a siluetě se spadlými rameny.

V devadesátých letech však zdobila oslavné běhouny v dosti umírněném stylu odrážejícím společenský minimalismus doby. Její ikonické módní momenty byly postaveny především na slip dress, které vzhledem k velmi lehkým materiálům, jako jsou satén či hedvábí, z nichž jsou vyrobeny, evokují negližé hodné ložnice. Tyto skvosty si však vydobyly svou pevnou pozici a určují trendy již několikátou dekádu. Vedle jednoduchých siluet byly pro Penélope též charakteristické unitární a základní barvy elegance, a to konkrétně bílá, černá a červená.

Které další modely z 90. let se vrací do módy? Na to se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Od jednoduchosti k naleštěnému Chanelu a vzhledu panenky

Od minimalistických siluet upustila a nyní se nechce vzdát svého Chanelu. Zalíbení našla především v minišatech z buklé a tvídových materiálů, jež jsou typické pro tuto luxusní značku. Ztělesněním elegance byla především na nedávné přehlídce tohoto brandu v rámci pařížského týdne módy. Vyjímala se v modrých šatech krátkého střihu, jimž dodávaly exkluzivitu protkaná růžová nit i barevné peří. Ozvláštněny byly navíc černým opaskem, který šel ruku v ruce s uzavřenými lodičkami s oblou špičkou a malou kabelkou s prošíváním.

V obdobném modelu, který se odlišoval černou barvou, se blýskla na představení francouzsko-italského dramatu L'immensità, ve kterém hraje herečka hlavní roli. Už tak elegantní vzhled minišatů povýšila na doslova naleštěný look, a to vzhledem k vysoce vyčesanému culíku, který navíc doplnila mašlí. V této estetice připomínající panenku si je jistá v kramflecích.

Okázalá něžnost

Opakovaně vynášené atributy něžnosti, jako jsou peří, pastelová růžová či právě onen vysoce vyčesaný účes, předvedla i na slavnostním zahájení provozu kulturního centra v Bombaji. Oslavný běhoun korespondoval s její snovou dlouhou večerní od australské haute couture návrhářky Tamary Ralph. Nejen peří, ale i hříšně vysoký rozparek a asymetrická silueta byly dominancí večerní róby.

Inspirovaly vás modely krásné Penélope Cruz? Stylové kousky pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další skvosty ze šatníku Penélope Cruz se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová