Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Móda z Oscarů: Kdo získal titul provokatérky večera a čí róba vyrazila dech?

13. března 2023 | 12:00

Maraton udílení hereckých cen završil půlkulatý 95. ročník udílení cen americké Akademie filmového umění a věd, jenž ovládl Hollywood. Tradičně tak vyvstává otázka, kdo vedle získaných ocenění ovládl i oslavný běhoun. Tentokrát se však koberec zahalil do šampaňské barvy, a přinesl tak po šesti dekádách výraznou změnu. Přinesly značnou změnu i slavné krásky vynesenými modely, nebo se večerem nesla obvyklá pompa elegance a tradičních siluet?

Letošní udílení slavných sošek Oscarů přineslo výraznou změnu v podobě barvy slavného koberce. Tradiční červená se totiž proměnila v jemný tón barvy Champagne, barva se změnila poprvé od roku 1961. Vedoucí kreativního týmu Lisa Love se nechala slyšet, že béžový odstín s lehkým podtónem žluté má vysílat pocit radosti, lehkosti i západ slunce před zlatou hodinkou.

Které šaty vás osloví na jaře? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Nežádoucí splynutí

Mnohé celebrity s touto změnou však nebyly spokojené a na její adresu značně vtipkovaly. Nevybíravě to hodnotila i herečka Jamie Lee Curtis, která ironicky poznamenala, že se bude hodit k jejím šatům. A kouzlo nechtěného opravdu nastalo. Čtyřiašedesátiletá herečka, která dokázala proměnit nominaci v sošku Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli za film Všechno, všude, najednou, svou róbou doslova splynula s oslavným běhounem.

Její dlouhá večerní však byla jednou z těch nejpůvabnějších celé slavnostní ceremonie. Navíc absolutně lichotila jejím proporcím i věku. Atributy jako nude odstín i dekorativní křišťálky jí totiž dodaly do tváře mladistvý vzhled. Korzetový živůtek, dlouhé rukávy a řasení v pase pak tvořily z róby z dílny Dolce & Gabbana elegantní skvost s jistou dávkou sex-appealu.

Hvězdný třpyt

Jamie Lee Curtis však nebyla jediná, která vsadila na jistotu v podobě hvězdného třpytu. Herečka Jessica Chastain, která pravidelně svým půvabem i zvolenými modely vyčnívá, nebyla k přehlédnutí ani tentokrát. Vsadila na třpytivé šaty značky Gucci, které vzhledem k siluetě kopírující křivky, korzetovému živůtku a decentní černé vlečce, jež byla perfektním kontrastem ke zbytku modelu, tvořily dokonalou siluetu mořské panny.

Silueta mořské panny

Ta byla ostatně hlavním střihem večera, který dostál důstojnosti a absolutní sofistikovanosti nutným pro takový galavečer. Střih si osvojily herečka Kate Hudson s třpytivými šaty značky Rodarte či herečka Ana De Armas, která se vyjímala v šatech na míru navržených kreativním ředitelem L. Vuittona Nicolasem Ghesquièrem. Se siluetou mořské panny pak zazářila i herečka Angela Bassett, kterou zdobila fialová dlouhá večerní z dílny Moschino.

Nejodvážnější róby večera

Jednu z nejprovokativnějších rób bezesporu oblékla Lady Gaga. Model z kolekce podzim/zima 2023 značky Versace dominoval poloprůsvitnou vrchní částí, která však nebyla tolik odvážná jako nízce posazená sukně odhalující značnou část jejího pozadí. S kůží na trh šla i barbadoská diva, zpěvačka Rihanna – a to doslova. Těhotenské bříško dala na odiv v čokoládovém modelu značky Alaia vytvořeném ze strečové síťoviny a měkké kůže.

Elegantní modely inspirované hvězdami z červeného koberce vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další vydařené looky z Oscarů se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová