Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejlepší herec ve vedlejší roli v růžové: Bendig uchvátil skromností i modelem jako nedávno jeho bratr!

5. března 2023 | 12:25

Sošky Českého lva byly rozdány, děkovné řeči umělců byly proneseny. A o tu nejemotivnější se postaral Marsell Bendig, který proměnil nominaci, a stal se tak nejlepším hercem ve vedlejší roli, kterou ztvárnil ve filmu BANGER. Jakými slovy dojal publikum a čím ještě oslnil všechny přítomné?

Mladý talentovaný umělec Marsell Bendig proměnil svou nominaci v křišťálovou sošku a titul Nejlepší herec ve vedlejší roli, čímž si splnil svůj celoživotní sen. Už od dětství totiž toužil po herecké kariéře, avšak nechal se slyšet, že vzhledem ke svému romskému původu neměl příliš hereckých příležitostí, jelikož se typově nehodil do scénářů.

Video se připravuje ...
Marsell Bendig vyhrál Českého lva: Co s Mišíkem prozradili o úspěchu filmu Banger? • VIDEO: David Turek

Díky důvěře režiséra Adama Sedláka tak mohl projevit svůj talent ve filmu BANGER., kde ztvárnil Láďu, producenta rappera Alexe, jehož role se zhostil zpěvák a herec Adam Mišík. Ocenění jeho prvního filmového debutu ho dojalo natolik, že následně dojal i publikum svou děkovnou, tolik emotivní a skromnou řečí. „Wow. Pardon. Krásný dobrý večer přeju všem. Nepřipravil jsem si žádný proslov, já jsem tohle absolutně nečekal. Děkuju, děkuju, že tu dnes mohu být s tak úžasnými herci, pro mě to strašně moc znamená. Budu rychlý,“ dojímal se mladý herec a posléze dodal, že si toto přál od dětství.

„Seděl jsem doma na sedačce a držel jsem ovladač, jako že je to cena. A dneska je to fakt realita,“ řekl a rozesmál celý sál. Na konci pak poděkoval režisérovi, tvůrcům filmu, rodině a svým nejbližším.

Herec Marsell Bendig mimo jiné zazářil i zvoleným modelem – tedy oblekem spolu s košilí z dílny české návrhářky Debbie Brown. Ta se ostatně stala dvorní návrhářkou i jeho staršího bratra Honzy Bendiga, který se postaral na Českém slavíkovi o nejdiskutovanější róbu večera, a zastínil tak i půvab všech přítomných slavných krásek. Více se můžete dočíst v našem článku zde:

Návrhářka Blesku pro ženy prozradila, že zhotovení modelu trvalo 2 měsíce. Z celkově pěti návrhů padla volba na semišový oblek růžového odstínu dekorovaný kamínky. „Marsell měl původně jinou představu, více extravagantní a odhalenou, ale chtěla jsem dostát dress code, avšak přitom netratit na jeho charakteru,“ uzavřela česká designérka.

Na fotografie z večera se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová