Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proměna Štěpánky vám vyrazí dech! Změnit k nepoznání se můžete i vy

14. února 2023 | 06:00

Každá z nás se chce občas vložit do šikovných rukou profesionálů, a užít si tak nebývalý zážitek ze své proměny vzhledu. Tou prošla i naše redaktorka Štěpánka, která se připravovala na Česko-Slovenský ples. Jaká byla její prvotní představa o společenském líčení a účesu a jak celá proměna dopadla?

Redaktorka Štěpánka si s výraznějším líčením v každodenním životě příliš netyká. Sází na klasiku v podobě make-upu, pudru, řasenky a velmi decentních linek. Proto se na svou proměnu vzhledu těšila i přes určité obavy.Jsem zvyklá na svůj způsob líčení, vnímám své asymetrie v obličeji, vím, jak s nimi pracovat a schovat je, a ne vždy se mi stalo, že se to povedlo i vizážistkám. Takže jsem se na proměnu těšila, na druhou stranu panovaly tyto obavy,“ nechala se slyšet Štěpánka.

Na jakou róbu vsadila královna plesů Andrea Verešová? Na to se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Kouřové líčení i výrazná pusa změnily Štěpánku k nepoznání

Pokud se Štěpánka chystá na speciální události, sází nejraději na kouřové líčení s výraznou, typicky ostrou francouzskou linkou. Tu jí však vizážistka Radka Novotná vzhledem k zapadlejším víčkům nedoporučila a zvolila její méně ostrou variantu: „Vzhledem k její výrazné černozlaté róbě jsme zvolily kouřové líčení a tmavší, fialovou rtěnku, aby do sebe výsledný efekt zapadl. Stíny jsem volila tak, aby vynikly její oči. Linku jsem tudíž dělala spíše rozpitou než ostrou, kterou si Štěpánka původně představovala, a vytvořila jsem ji pomocí tužky,“ popisovala změnu v líčení vizážistka Radka.

Linku nalíčenou tužkou následně rozmazala stínem a v podstatě použila tři různé barvy. Černou, která byla podél očí a řas, přes ni dala následně zlaté pigmenty. Pigmenty se od stínů totiž liší svou sypkou texturou a více se třpytí. Tyto dvě barvy pak propojila v konečném finiši béžovou.

U líčení očí jsem se zaměřila především na líčení pod očima. Tím, že se linka za pomoci rozmazání stínů pořádně protáhne i dospod, vytvoří opticky větší oči. Tento efekt bych tak doporučila všem, kdo mají obdobný problém jako Štěpánka,“ nechala se slyšet vizážistka.

Volné lokny vytvořily žádoucí objem i punc elegance

Výrazné líčení pak šlo ruku v ruce s rozpuštěnými vlasy, volnými loknami, které vytvořily kýžený objem. Po natočení vlasů kulmou se vlny natupírovaly a zafixovaly lakem.

Objemná róba s důrazem na protažení siluety

Dominantou celkové proměny byly pak bezesporu zvolené šaty. Štěpánka si zapůjčila dlouhé večerní od české návrhářky Debbie Brown s asymetrickým střihem. Šaty přes jedno rameno s hříšně vysokým rozparkem jí opticky protáhly siluetu, a přidaly tak žádoucí centimetry navíc. Finální look doplnila originálními náušnicemi z Antiques Cinolter a černými lodičkami s uzavřenou špičkou.

Na celou proměnu se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová