Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dlouhé plesové šaty od 699 Kč: Velikosti od XS do 3XL i modely pro zralé ženy

19. ledna 2024 | 06:00

Ještě jsme se ani nestihly pořádně rozloučit se všemi těmi blyštivými párty šaty, a už vytahujeme jejich elegantnější sestry v o něco prodlouženější délce. Pokud však ještě žádné takové nevlastníte, je na čase si alespoň jeden model pořídit. E-shopy se totiž prohnala slevová bouře, a vy si tak nadčasový model, který využijete roky, můžete pořídit za daleko zajímavější cenu.

Plesová sezona nabírá na své intenzitě. Jakými modely si rozhodně neutrhnete ostudu, jaké nebudou navíc podléhat času a budou slušet mladým slečnám, ženám s větší velikostí i zralým dámám? Na náš výběr, který se pohybuje v přibližné cenové kategorii od 1000 do 5000 korun, se podívejte do fotogalerie. Račte se inspirovat téměř 40 nákupními tipy.

Nadčasové střihy i barevné trendy 2024

Ani letošnímu roku se nevyhnou tradiční střihy dlouhých společenských šatů. Řeč je o snové večerní s dlouhými vzdušnými rukávy v kombinaci se splývavou sukní, o asymetrických modelech kopírujících siluety či o dlouhých šatech s výstřihem do V a krátkými rukávy. Mezi klasiku se však zařadil i cool trend, který dominuje zejména letním modelům. Tedy střih halter, kdy jsou šaty střižené vysoko kolem krku a jsou s absencí rukávů. Takový střih polichotí především dámám s velkým poprsím, které opticky zmenší.

A co barvy? Letos vedle černé klasiky, která se bude vyjímat na krajce, minimalistických liniích i šatech s korzetovým živůtkem, zavládne i o něco výraznější paleta barev. Těšit se můžete zejména na červené odstíny, které budou pokračovat ve svém kralování z minulého roku. Dále vás rozněžní elegantní Baby Blue, ale i růžová paleta barev či delikátní broskvový odstín, jenž byl stanoven za barvu letošního roku. Co odstín Peach Fuzz znamená a jak ho zařadit do šatníku, se dozvíte v našem článku:

Výjimkou však nebude ani bílá barva, která vám bude připadat jako svatební. Je však nadčasovým a unitárním odstínem, který uchvátí i plesovou sezonu. Vynikne na šatech jednoduché siluety, s peřím či flitry.

Tip na video: Jak si uvázat podpatky tak, aby se vám už konečně nevyzouvaly? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub/ Kristýna Juřicová

Střihy pro holky krev a mlíko i modely pro zralé ženy

Pokud máte výraznější křivky, rozhodně se neomezujte ve výběru a nehalte se do neforemných střihů a mdlých barev. Ženám větších proporcí budou lichotit výrazné barvy stejně tak jako modely s výstřihem do V. Ideální tak budou zavinovací střih, ale i veškeré dlouhé večerní s důrazem na pas – ať už budou s dlouhými rukávy nebo krátkými ramínky. Pokud se přece jen necítíte dobře v tenkých ramínkách, můžete zvolit kompromis v podobě krátkých vzdušných rukávů.

Zákaz zahalení v tlumené barvě platí taktéž pro zralé ženy. Černá sice budí vskutku sofistikovaný dojem, ovšem přidává věk. Pokud tak budete chtít dodat do své tváře větší jas a mladistvost, zvolte světlé barvy – od bílé, stříbrné až po pastelovou růžovou.

Sháníte šaty pro novou sezonu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová