Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na poslední chvíli! Jakým kouskem zachráníte vánoční garderobu?

20. prosince 2022 | 06:00

Ty nejkouzelnější oslavy roku se nekompromisně blíží, a vy stále tápete, v čem zasednete ke štědrovečerní večeři či co si obléknete na návštěvu ke své tchyni nebo babičce? Máme zaručeně fungující návod pro všechny, kdo se chtějí vyloupnout jako šaty z Popelčina oříšku, v našem případě – sundat ze sebe to pohodlné domácí oblečení, i když komfortem to nebude vykoupeno! O jakém kousku tu vedeme řeč?  

Předvánoční shon si každoročně vybírá svou daň. V maratonu mezi kupováním dárků, pečením a uklízením našich komnat často zapomínáme samy na sebe. Rády bychom totiž o vánočních svátcích vypadaly k světu, ne jako uřícené hospodyňky. Jenže na shánění must-have šatů, které vládnou prosincové slavnostní garderobě, často nezbývá čas, dost možná ani nálada a finance. Pořiďte si tak o něco levnější alternativu, která vám propůjčí mnohonásobnější službu. Halenku, top či košili. Nebo se podívejte do útrob skříně, třeba se tam některý ze slavnostních kousků ukrývá!

Jaké lodičky zvolit k jednotlivým outfitům? To se dozvíte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Vrchní díly skýtají značné plus. Můžete je totiž přizpůsobit příležitosti – ať už vás čeká první návštěva u rodičů nového partnera, u tchyně, babičky nebo chcete v obývacím pokoji oslnit svou drahou polovičku. Jak si ale správně vybrat?

Jelikož se jedná o výjimečné události, volte výraznější modely, co se samotného střihu, ale i barvy a textury týče. Pokud jste duší minimalistka a zářný lesk všech těch blyštivých flitrů vás spíše děsí, zvolte blůzu ze saténu či hedvábí. Jemně lesklý materiál, který nabývá na řádné eleganci a dekoru.

Na místo typického košilového střihu pak volte zavinovací s výstřihem do V. A pokud přece jen padne volba na onen zmíněný klasický košilový, dbejte na to, aby byl něčím ozvláštněn. Ať už reliéfem krajky, sametu, hlubokým výstřihem na zádech, balonovými rukávy nebo aplikací v podobě kamínků či peří. Tento typ halenky a košil půjde ruku v ruce s plisovanými, áčkovými či pouzdrovými sukněmi, ale i kalhotami s vysokým pasem. Na džíny ve sváteční dny rozhodně zapomeňte.

Pokud si chcete dopřát o něco odvážnější a originálnější model, zkuste střihy, které volají po devadesátkách. Halter top, tedy tílko s ramínky soustředěnými vysoko kolem krku, či třpytivý krátký top na špagetových ramínkách či úplně bez nich. Jak ho doplnit? Jednoduše sakem a společenskými kalhotami nebo pouzdrovou vysokou sukní!

TIP REDAKCE: Třpytivé materiály nejsou jen pro mladé ženy a dívky, nýbrž i pro zralé ženy! Pokud dáma v letech zvolí model ve světlejší barvě, naopak ji omladí a dodá jí do tváře jas.

Stylový štědrovečerní outfit za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Ty nejlepší halenky, topy či košile z aktuálních kolekcí naleznete v naší fotogalerii: 

Autor: Žaneta Podlahová