Sobota 12. října 2024
Svátek slaví Marcel, zítra Renáta
Oblačno 12°C

Nejkrásnější šaty ve StarDance za posledních 18 let: Vybrala byste si i vy?

12. října 2024 | 05:00

Je až neuvěřitelné, že je s námi oblíbený pořad už 18 let! Jsme nadšení, že se opět můžeme pohodlně usadit u soutěže, ve které hvězdy tančí za doprovodu profesionálních tanečníků. První přímý přenos odvysílá Česká televize již v sobotu večer 12. října, závěrečný pak o dva měsíce později, a to 14. prosince. Proč obliba pořadu ani po tolika letech neopadá?

Za oblibou stojí kontinuita

Televizní pořad má totiž svou kontinuitu, kterou doprovázejí moderátorské, ale částečně i porotcovské stálice. Za hodnoticím stolem letos opět usedne ostřílená Tatiana Drexler, zábavný Richard Genzer, všemi obávaný a oblíbený Zdeněk Chlopčík však ale po několika letech porotu nedoplní, což je jednou z největších letošních novinek. Věhlasného porotce, jenž usedal za hodnoticí stůl od samotného počátku soutěže, vystřídá staronový porotce Jan Tománek. 

Moderování si pak nedokážeme představit bez muzikanta, herce a moderátora Marka Ebena a herečky a moderátorky Terezy Kostkové. Kultivovaný projev elegána Marka jde totiž ruku v ruce se sympatickou a vždy šarmantní Terezou. 

Šaty v rytmu tance

Jsou to ale také zejména okulibé šaty, které přispívají ke slavnostní náladě a oblibě této taneční show. Jaké šaty se budou vlnit při rytmech u hereček Marty Dancingerové, Jany Paulové či Lucie Vondráčkové, influencerky a kuchařky Chili Ta nebo mistryně světa v bojových sportech Martiny Ptáčkové? Na to si ještě jistý moment počkáme, avšak při této příležitosti si pojďme připomenout ty nejkrásnější z minulých ročníků! Které tak byly opravdovou oporou minulým soutěžícím i tanečnicím?

Na to se podívejte v naší fotogalerii!

Letošních tanečních garderob se opětovně ujal kostýmní výtvarník Roman Šolc, který předvede zbrusu nové skvosty. Vystřídal tak od svého loňského debutu návrhářku Tatianu Kovaříkovou, která stála za předchozími dvěma řadami. V minulých ročnících jsme však mohli vidět modely od Hany Kopecké či Kláry Nademlýnské. Ta se starala o dechberoucí taneční kostýmy 6. řady, ve které byly spatřeny jedny půvabnější než druhé. V půvabných šatech zářily herečka Anna Polívková či modelka Taťána Kuchařová.

Není to jen o tanečních kostýmech

Pod rukama kostýmního výtvarníka Romana Šolce vznikají ale nejen taneční kostýmy soutěžících. Obléká také porotu, poradenství poskytuje i Marku Ebenovi. V minulém ročníku vzniklo pod jeho vedením bezmála 300 kostýmů. Některým se však pokusil vdechnout nový život, upcykloval zejména velmi drahé peří, recykloval doplňky i některé ze stávajících šatů.

Ke kterým šatům měl ten největší vztah? To se dozvíte v rozhovoru:

Video se připravuje ...
StarDance 2023: 4 NEJ podle designéra kostýmů Romana Šolce • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Autor: Žaneta Podlahová