Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podzimní bundy: Obstál u nás módní hit, nebo klasika? Redakce rozhodla!

  • Která podzimní bunda od nás získala jedničku?
    1. října 2021 | 06:00

    Tak jako džíny jsou alfou a omegou nadčasového šatníku, svrchníky jsou nepostradatelnou součástí podzimního looku, na kterou je upřena veškerá pozornost. Proto je absolutní nutností jejich správný výběr, jenž bude proveden s ohledem nejen na onu nadčasovost, ale i proporce a variabilitu. Jaký druh bund u nás uspěl? Zvítězila klasika nad módním trendem, nebo naopak? Nebo testování na vlastní kůži dopadlo zcela úplně jinak?

    Pro někoho je hlavním must-have kouskem evergreenový trenčkot, který lze zvolit k šatům, ultra cool kalhotovým kostýmkům v oversized verzi či k džínům i kaliopkám. Z toho vznikne look hodný výletu do přírody. Pro jiného je to naopak sportovnější bunda v černé barvě s kapucí, která zachrání před podzimními výkyvy počasí. Podívejte se, která podzimní bunda či který lehký kabátek od nás získaly jedničku!

  • Žaneta (27): Bunda s dekorativním prošíváním Reserved, 899 Kč, koupíte na www.reserved.com/cz/cz nebo v kamenných prodejnách


    Dlouho jsem sháněla lehkou podzimní bundičku, která zahřeje, ale zároveň nebude těžká, bude ke všemu udávat styl, který lze proměnit v ten sportovní, ale i v ten elegantní do práce. V tomto křtu ohněm obstála na výbornou prošívaná bunda košilového střihu z Reserved v krémové barvě. Je na těle neskutečně příjemná a poskytne doslova konejšivou náruč, tu, kterou na podzim hledáme dvojnásob. Prošívání je navíc letos ultra cool, jemný vzorek vlnek bundě přidává na exkluzivitě a doslova nažehleném vzhledu. Obstojíte s ní i na výletech v přírodě. Zkrátka kámoška do nepohody, která je tolik variabilní! Kvituji i to, že má hluboké pevné kapsy, což u těchto bund není zcela vždy zásadou.

    Známka jako ve škole: 1*

     

    Tip na video: Jaké svetry ovládly letošní sezonu? 

    Video se připravuje ...
    Podzimní a zimní trendy: Jaké svetry ovládly přehlídková mola? • VIDEO: Videohub

  • Kristýna (25): Tmavě modrá dámská bunda ZOOT Baseline Rainy, 1499 Kč, koupíte na www.zoot.cz


    Tato pláštěnka je velice univerzální, je to kousek, který sladíte jak casual, tak i dost sportovně. Jelikož je materiál opravdu nepromokavý, je i prodyšný, což u všech pláštěnek neplatí. Díky bavlněné podšívce vám bude stačit pod bundu jen svetřík nebo mikina.

    Bundu zdobí i kapuce, která se hodí pro všechny případy zapomenutého deštníku a čerstvě umytých vlasů. Navíc její váha není vůbec velká a dá se lehce složit do baťohu či kufru, jestliže zrovna cestujete. Zkrátka podzimní must-have kousek!

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • Aneta (30): Lehká zateplená bunda s kapucí Marks & Spencer, 1799 Kč, koupíte na www.marksandspencer.com/cz nebo v kamenných prodejnách


    Sportovní bunda je rozhodně must-have každého šatníku. Tuto z Marks & Spencer jsem využila hlavně na procházky s pejskem v přírodě, ale skvěle se bude hodit také na túru. Bunda je lehká, ale přitom dostatečně zahřeje, praktická kapuce vás ochrání před jemným deštěm a součástí je hned několik kapes, do kterých schováte všechny své poklady. Černá barva se navíc hodí ke všemu, takže ji můžete vynést jak k džínům, tak k sportovním legínám. Za mě skvělá bunda pro podzimní procházky, na kterou opravdu nedám dopustit!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Martina (36): Dvouřadý nepromokavý plášť s páskem Marks & Spencer, 1999 Kč, koupíte na www.marksandspencer.com/cz nebo v kamenných prodejnách


    Nejsem úplně milovník podzimu, ale jestli je něco, kvůli čemu se na toto roční období těším, tak je to fakt, že mohu ze skříně vytáhnout svůj oblíbený béžový trenčkot. Tahle klasika je tak nadčasová a univerzální, že se dá nosit úplně ke všemu. Již před lety jsem si pořídila tento základ šatníku v M&S. Je to jejich ikonický kousek, který mají v nabídce každou sezonu.

    I po několika obdobích je jako nový, a navíc na něm oceňuji waterproof (nepromokavou) úpravu. Jediné, co bych změnila, jsou širší rukávy. Na druhou stranu pod něj takto mohu vzít i silnější svetr, a to je během chladných rán vlastně moc příjemné.

    Známka jako ve škole: 1

  • Gabriela (43): Dámská bunda Columbia Splash Side Jacket, 2899 Kč, koupíte na www.columbia.cz nebo v kamenných prodejnách

    Na tuhle bundu nedám dopustit od první chvíle, kdy jsem ji oblékla. S pejskem se počasí neptáte, prostě musíte vyrazit, i když prší. Deštník v ruce, když v druhé máte vodítko, to je dost nepohodlné – s touhle bundou ho ale potřebovat nebudete. Má nepromokavé i švy a technologie, která je použita na vrchní úpravu, zajišťuje nepromokavost, ale i prodyšnost. Vypadá skvěle, má prodlouženou délku, super kapuci a kapsy, které mají speciálně silnou vrstvu, takže do nich nepronikne ani kapička a váš mobil tam bude absolutně v bezpečí. Větrovka, která je nadčasová, absolutně funkční, a ještě vypadá skvěle? No neberte to! Vyrazit v ní můžete jak do přírody, tak do města. Zkrátka láska na první dobrou!

    Známka jako ve škole: 1*

    Stylovou podzimní bundu za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.