Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lekce vrstvení ve třech krocích: V šatech na podzim už klepat kosu nebudete!

30. září 2022 | 06:00

S nástupem sychravých dní bychom se nejraději ukryly v náruči huňatých svetrů, zahalily se od hlavy po paty, a daly tak sbohem všem těm šatičkám, jež evokují teplé letní dny. Nenechte se podzimním nečasem odradit a nevěste zbytečně tyto ryze ženské skvosty na hřebík. Naučíme vás, že šaty jsou ideální volbou k vrstvení a že s nimi vytvoříte doslova nažehlený vzhled v cukuletu. Tohle je snadný návod na tři vrstvené looky.

Právě šaty jsou důvodem, proč tak máme rády léto. Protože se zbytečně nerozčilujeme nad ranním skeptickým „neštěstím“, že nemáme nic na sebe. A když nás to přece jen popadne, pokaždé nás šaty z této strasti vytáhnou. Stačí je pak totiž jen doladit sandálky či jinými botami, případně šperky či slunečními brýlemi. Stejně jednoduchý outfit s nimi můžete vytvořit i na podzim, stačí jen vědět, jak vrstvit. Jaké typy šatů snesou spodní vrstvu, a jaké naopak tu vrchní?

Na špagetových ramínkách

Šaty na útlých – jinak řečeno špagetových – ramínkách krásně vyniknou na tričku s lehce kulatým výstřihem ke krku. Hravý bude kontrast mezi světlou a tmavší vrstvou, je jen na vás, v jakém pořadí je zvolíte. Pokud máte na podzim v oblibě květinový vzor na tmavém podkladu, jeho půvab vynikne za doprovodu semišových hnědých kovbojských bot. Evokují totiž nespoutanou divokost, rozvernost a silnou dávku sex-appealu. K vrstvení můžete ale zvolit i jiné šaty než ty s florálním motivem. Žhavou kombinaci vytvoříte i se saténovými slip dress prádlového typu. K těm zvolte podobný typ trika či top s vysokým límcem a doplňte je chunky boots, plochými botami s masivní podrážkou vojenského vzhledu.

Tipy na nákup: šaty Mango, 899 Kč; top H&M, 249 Kč; kovbojské kozačky Kazar, 3490 Kč

Ty nejlepší šaty z aktuálních kolekcí naleznete v našem článku zde:

S výstřihem do V

V chladnějších dnech sáhněte po midi šatech s nabíranými dlouhými rukávy a výstřihem do V. Ten vynikne, když pod šaty navléknete žebrovaný jemný úpletový rolák. Pokud šaty nedisponují textilním páskem, siluetu můžete doplnit opaskem z kůže či semiše. Kombinaci s puncem elegance podpoříte kotníčkovými kozačkami do špičky a černými silonkami.

Tipy na nákup: žlutý rolák H&M, 399 Kč; šaty M&S, 1699 Kč; černé kotníkové kozačky Reserved, 999 Kč

S jakými podzimními barevnými kombinacemi zazáříte v kanceláři? Na to se podívejte v módním pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Košilová nadčasovost

Košilové šaty patří mezi nestárnoucí klasiku, která vám bude dělat radost i na podzim. Budou v ideální kombinaci s pletenou vestou s copánkovým jemným vzorem či v hladké tkanině, kterou obléknete na šaty. Zkombinujte je s plochými kotníkovými botami.

Tipy na nákup: košilové šaty Bershka, 799 Kč; pletená vesta Zalando, původní cena 1680 Kč, po slevě 1176 Kč; chunky chelsea boots Reserved, 1499 Kč

TIP REDAKCE:

Na šaty se spodní či vrchní vrstvou oblékněte jednoduchý vlněný kabát v neutrálních barvách, jako jsou odstíny hnědé, bílé či černé, nebo nepromokavý trenčkot.

Vyberte si svého podzimního favorita v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová