Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Met Gala: Kdo získal titul sexbomby a kdo byl největším překvapením?

15. září 2021 | 06:00

Met Gala, velkolepá americká událost roku, která patří oslavě módy, se již tradičně nekonala první květnové pondělí kvůli pandemii. Po více než roční odmlce se však 13. září béžový běhoun konečně zaplnil nejrůznějšími módními kreacemi s poctou newyorskému Kostýmnímu institutu Metropolitního muzea. Kdo byl naprostým překvapením v tom nejlepším slova smyslu a kdo vyhrál cenu největší sexbomby?

Ačkoliv vždy očekáváme umělecká díla zvučných jmen návrhářů a značek, které mají leckdy do nositelnosti daleko, letos známé krásky se zvolenými looky připomínaly red carpet hodný Oscarů či Grammy, nesoucí se na vlně oslav ženského půvabu. Přeci jen se několik výjimek našlo a představily něco absolutně neočekávaného, čím pojaly letošní téma In America: A Lexicon of Fashion.

Video se připravuje ...
Katy Perry na Met Gala v New Yorku v roce 2019 • VIDEO: Profimedia

Jeden z nejvýraznějších kostýmů představila Kim Kardashian, na který se bude opět valně v budoucnu vzpomínat, stejně jako na její poslední model v roce 2019, v němž známá kráska evokovala ženu vystupující z oceánu – kapající a mokrou. Ročník tenkrát nesl název Camp: Notes on Fashion. Použití slova camp bylo inspirováno esejí spisovatelky Susan Sontag a vyjadřovalo přemrštěnost a sklon k teatrálnosti skrze nápaditost a nadsázku. Zároveň měl tehdejší ročník přinutit lidi mluvit o módě – a o zvolené róbě Kim se tak mluvilo hodně. Vyvolala otázky ohledně jejího pasu. Ten byl extrémně stažený korzetem natolik, že Kim posléze přiznala, jak trpěla. Autorem šněrovačky nebyl nikdo jiný než génius Mr. Pearl, jehož práce zdobila sbírky například Vivienne Westwood, Johna Galliana či Alexandera McQueena.

A proč se o Kim hovoří tentokrát? Byla celá zahalena do černé, a to doslova. Elegantní šaty z dílny Balenciaga se širokými rukávy a dlouhou vlečkou doplnila černou maskou eskalující do kukly, která zakryla kompletně celou její tvář. Svojí anonymitou tak nechala vyznít róbu ve své plné kráse. Chtěla tím snad Kim sdělit, že téma A Lexicon of Fashion (slovník módy) by měl poukazovat víc na tvůrce, než na celebritu, jež jí propůjčí tvář? Nebo je to snad promo merche k novému albu Donda Kanyeho Westa? Možná se nám brzy dostane odpovědi...

Někdo však toho odkryl naopak více než dost a opět nastal na oslavném schodišti souboj sexy těl. Krásky volily naked (nahé) šaty à la chytrá horákyně, které se vyjímaly na modelce Irině Shayk, Kendall Jenner či herečce Zoë Kravitz. Na straně druhé tu byla žhavá smyslná červená, kterou ovládly modelky Karlie Kloss, Emily Ratajkowski i herečka Megan Fox, které na sebe strhly pozornost nejen vášnivou barvou, tolik výraznou, ale i hlubokými výstřihy.

Všechny mladé krásky pak ale předčila Jennifer Lopez, která vypadala jako dominantní, odvážná kovbojka a stěží bychom ji hádaly na 52 let! Největším překvapením byla ale Billie Eilish, u které jsme byly zvyklé na atypickou image, založenou na volném až příliš plandavém oblečení. Radikální změna však nastala s obarvením vlasů na blond, kdy zpěvačka začala odhalovat dekolt. V květnu pak šokovala titulkou britského Vogue, na které byla zvěčněna v něžném, zároveň však smyslném korzetu, jako pravá femme fatale. A nebylo tomu jinak ani na běhounu. Ovíjely ji pompézní šaty, jež byly v souladu s její barvou kůže. Červená rtěnka, černé linky a lehce zvlněné krátké blond vlasy pak přispěly k evokaci oživlé Marilyn Monroe.

Elegantní šaty za nejvýhodnější ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Které další slavné krásky zabodovaly a které byly tak trochu mimo? To rozhodněte samy v naší fotogalerii!  

Autor: Žaneta Podlahová