Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Malé bílé: Šaty, jež v létě ze sebe nesundáte. Které z těchto 40 budou vaše?

15. června 2023 | 06:00

Malé bílé? A není to spíše naopak – malé černé? Možná se ptáte. Ano, malé černé mají vskutku bohatou historii a jsou v nás silně zakořeněné. A neznám snad jedinou ženu, která by jedny takové nevlastnila. Jejich světlá verze je však neméně půvabná, ba možná elegantnější. Navíc jsou pro letní dny jako stvořené. Ve kterých budete vypadat jako bohyně?

Malé bílé jsou méně známé sestry malých černých. Jsou přitom tolik elegantní, čisté, perfektní, přímo dokonalé. Přívlastky, jež naprosto souzní s onou barvou. Jak příznačné, že? Tyto sofistikované krásky budou tak ideální volbou pro parné dny, navíc oproti černým v nich bude o něco příjemněji.

Tip na video: Podívejte se na historii ikonických malých černých.

Možná se doposud pozastavujete nad tím, proč se tyto šaty označují jako „malé“, když svou délkou leckdy dosahují až na zem. Tento název mají na svědomí vzhledem ke své střídmosti, jednoduchému střihu a linii. Jsou opakem výstřednosti a přílišné zdobnosti.

V jakých se budete cítit nejlépe? Letní malé bílé napovídají, že budou nejen minimalistické, ale také vzdušné a na dotek jemné. A přesně tyto ze sebe jen tak nesundáte. Letos můžete vybírat z kratších i midi střihů s balonovými rukávy, hlavními trendy budou však velmi úzká, špagetová ramínka se splývavým střihem, smyslné průstřihy kolem pasuodhalená záda, šaty s halter neck nebo úpletové šaty kopírující ženské křivky. V létě bude opravdu horko!

Vedle těchto žhavých trendů bude konkurovat klasika v podobě košilových šatů. Stoprocentní pohodlnosti pak docílíte tričkovými bílými šaty, které můžete proměnit nejen ve sportovní, ale také v elegantní verzi. Záleží jen na vás, zda k nim zvolíte batoh či ledvinku s teniskami nebo sandálky na podpatku s malou kabelkou. Malé bílé jsou naprosto geniální ve své variabilitě nošení. Proto je tak zbožňujeme!

V naprostou bohyni se však proměníte s šaty s madeirou. Bavlněná látka s proděravělou výšivkou v podobě jemných ornamentů si podmanila už naše babičky i prababičky. A není divu, získá si totiž i vaše srdce. Madeira je dokonalou souhrou romantiky, ryzí ženskosti a nekonečného pohodlí!

Trendy šaty na léto pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tak kterým dáte letos přednost vy? Vyberte si v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová