Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šortky, díky kterým si užijete léto! Našly jsme 40 nejlepších

3. července 2021 | 06:00

Krátká verze kalhot je v létě naprosto nepostradatelným kouskem a dost možná se v nich cítíme lépe než v ryze ženských sukních. Milujeme je, protože jsou využitelné napříč všemi aktivitami, které nám letní dobrodružství nabízí. Od pikniku přes vodní radovánky, výlety, rande až po párty. Které vám letos prokážou věrnost natolik, že se jich nebudete na přelomu léta a podzimu chtít vzdát?

Denim v hlavní roli

Letošní sezonu sehraje svou hlavní roli denim. Přesně tak, džínové šortky budou letní doménou našich šatníků, a zavzpomínáme tak na éru devadesátek. V této době totiž excelovaly dlouhé upnuté bermudy, na které si zajisté v retrospekci svého dospívání vzpomeneme. Za pár týdnů si tak budou opět znamenitě počínat a oslaví svůj velký comeback. Abyste vyrovnala tělesné proporce a vytvořila cool styling, zvolte k upnutým kraťasům vzdušnou halenku či košili nebo top s oversized sakem. Dáte nám za pravdu, že i v kanceláři lze sklidit s tímto lookem nevídané ovace.

Tip na video: Odkud se vlastně vzaly džínové kalhoty?

Slouchy i ohrnutý lem

Denim si však nebude hrát pouze s tímto národním oděvem bermudských byznysmenů, ale i s krátkými volnějšími střihy s ohrnutými lemy na nohavicích či s takzvanými slouchy šortkami (čtěte slauči). Kraťasy, které svým vzhledem připomínají krátké mrkváče. A vida, zase ty devadesátky! Svými decentními záševky evokují plandavý, visící efekt a jistou mačkavost samotných kraťasů. V tomto pánském střihu se však budete cítit nadmíru pohodlně, a tak přechod z pandemické komfortní módy nebude příliš citelný.

Záševky i mašle aneb dominantní detaily sezony

Ostatně záševky budou ozdobným prvkem nejen džínových kraťasů. Užijete si je i na kouscích, jež zavání business uniformitou a jeví se přespříliš nažehleným vzhledem (v tom dobrém slova smyslu!). Zaujmou vás však i výrazné sklady v pase, roztomilá mašle či pásek, atributy, kterými se odlišují paperbag šortky vysoce posazené v pase. Vytvoří dojem nenucené elegance a zvýrazní ženskou siluetu. Jelikož jsou samy o sobě výrazné, ve výběru vrchního dílu buďte střídmější. Zvolte minimalistické topy bez zbytečně opulentních prvků, jako jsou například volánky.

Které další šortky s vámi zažijí letní dobrodružství? Na to se podívejte do naší fotogalerie a vyberte si své nové oblíbence!

Autor: Žaneta Podlahová