Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kalhoty, které nahradí oblíbené džíny! Na své si přijdou i holky krev a mlíko

16. března 2023 | 06:00

Džíny mají v našem šatníku jasné privilegium, na tom se jistě shodneme. Jakmile ale vyzkoušíte jejich pohodlnější variaci, na své oblíbenkyně na chvíli zapomenete. Navíc jsou mnohem elegantnější a budou lichotit i holkám plnějších tvarů. O jakých kalhotách, které drží prst na tepu doby, tu vedeme řeč? 

Doširoka!

Opravdu široké kalhoty (tzv. palazzo) s vyšším pasem a propracovanými záševky, které dosahují délky až na zem, si oblíbíte právě díky jejich pohodlnosti. Budou ideální volbou pro štíhlé vysoké dámy, ale i pro dámy nižšího vzrůstu. Ty si však budou muset připravit k volným kalhotám boty na podpatku, aby si nohavice nepřiduply. Vyšší pas totiž opticky zajistí prodloužení postavy.

Pokud však příliš dlouhé nohavice nemáte v oblibě, vyzkoušet můžete 3/4 délku kalhot culottes, které jsou neméně komfortní i elegantní zároveň. A must-have look širokých kalhot? Noste je se zastrkaným topem či basic trikem, jedině tak dosáhnete žádoucí ženské postavy.

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

„Cigaretky“

Cigaretové kalhoty jsou nesmrtelným módním evergreenem, zachrání vás při jakékoliv společenské události i při každodenních pracovních mítincích. Díky jejich eleganci a nadčasovému střihu v podobě rovných či zúžených nohavic s puky v délce ke kotníkům a středně vysokému pasu neutrpíte módní faux pas ani na svatbě! A zavděčí se všem, nepodrobují se totiž ani věku, ani postavě.

Vyžehlené záhyby uprostřed navíc opticky zúží postavu, takže si je mohou dovolit i holky krev a mlíko. Další jejich prim je snadná kombinovatelnost, přizpůsobivost – jsou totiž takovými módními chameleony. S podpatky vytvoří vskutku nažehlený vzhled hodný královských dam, s teniskami je naopak přeměníte na uvolněný basic look. S jejich chválou už raději končíme, aby se náhodou ostatní kalhoty neurazily. Ale přece jen si dovolíme ještě jednu poslední výhodu zmínit... Vzhledem k jejich elastickému materiálu se v nich budete cítit jako v teplácích.

Stylové paperbag

Není divu, že se tyhle kalhoty těší nevídané oblibě. Jejich alfou a omegou je totiž flexibilita vůči nejrůznějším typům a tvarům postav. Zakryjí nelichotivé partie, a naopak podtrhnou naše přednosti. Jejich vysoký pas totiž zakryje nežádoucí bříško, naopak vytvoří ženskou siluetu přesýpacích hodin. Fakt, že jejich délka končí nad kotníky, opticky prodlouží i dámy malého vzrůstu. Dejte si však pozor na jediné: některé disponují výraznými sklady v pase spolu s opaskem s dominantní sponou, a tak si řádně rozmyslete, jaký vršek k těmto kalhotám zvolit. Pokud jim dopřejete oversized tričko s lodičkovým či kulatým výstřihem spolu s bílými teniskami, vytvoříte s nimi casual styl. Naopak kombinace saténového tílka na špagetových ramínkách a blazeru podpoří jejich noblesu.

Trendy kalhoty pro všechny typy postav vybírejte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tak do kterých půjdete? Svého favorita si najděte v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová