Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trenčkoty a jarní bundy: Velký přehled trendů i nadčasové kousky. Co letos musíte mít?

3. března 2021 | 06:00

Vzhledem k denním teplotám nad nulou a delším dnům už opravdu cítíme, že je jaro doslova za dveřmi. Ačkoliv byla letošní zima výjimečně pohádková, také se nemůžete, stejně jako my, dočkat svěžího teplého vzduchu a kvetoucích jarních pokladů, které vás rozveselí? Je čas na radost, kterou vám vykouzlíme i dnešním módním výběrem.

Přechod z těžkých kabátů a buclatých bund na krátké, jemné jarní svršky, ve kterých nezmrznete, je vskutku tolik odlehčující pocit, pocit svobody, jako by nám z ramen spadlo těžké břemeno. Které jarní kousky si letos obzvláště oblíbíte díky jejich radostné paletě barev, ale i praktičnosti a nadčasovosti? Inspirujte se touto módní agendou, která bude klíčová pro nastávající novou sezonu.

Číslo jedna: Trenčkot

Nebojte, o tento módní evergreen vás neochudíme. Základní kousek, který si znamenitě počíná, co se módní stránky týče, už od 60. let 20. století, kdy ho vynesla Audrey Hepburn v kultovním filmu Snídaně u Tiffanyho. Stal se charakteristickým prvkem i dalších filmových hrdinů, především detektivů. Nemůžeme opomenout inspektora Clouseaua, věhlasného Sherlocka Holmese nebo šerifa Teddyho s parťákem Chuckem v psychologickém thrilleru Prokletý ostrov, kterého ztvárnil Leonardo DiCaprio. Je tak nepostradatelným oděvem nejen pro dámy, ale i pro pány. A milujeme ho doteď: dlouhý kabát s dominantním páskem, hlubokými kapsami, ohrnovacím límcem a praktickými nárameníky, které mohou posloužit k přichycení baretu či rukavic. Pokud ho ještě nemáte, zaručujeme, že je to opravdu ta nejvýhodnější investice. Můžete vsadit na klasický béžový tón, ale i na khaki nebo barvu slonové kosti.

Zleva: Zara 2 299 Kč, Mango 1 999 Kč

Na jeho zajímavý příběh či módní kombinace se podívejte v tomto videu:

V cropped délce

Pro všechny nadšence do aktuálních trendů jsou tu krátká saka s výraznými klopami či košilovým límcem. Právě cropped délka ovládne letošní jaro, a to nejen na sakách, ale i u jiných bund, džínových i kožených. Vedle tolik oblíbeného oversized střihu, jenž se zdál být již zažitým fenoménem současné doby, to pak bude ten zkrácený odkazující na 90. léta, který mu bude přímo čelit. Obstojí ve své zkoušce? Toť otázka. Známe však odpověď na to, že vám taková krátká bundička v pastelově blankytné barvě, uklidňující šeříkové či v hravém kostkatém tvídu vykouzlí úsměv na tváři. A to za to přece stojí, no ne?

Zleva: Mango 1 999 Kč, Stradivarius 799 Kč

V košili

Už v posledním čtvrtletí minulého roku nahradily hřejivé košile klasické kabáty a tento střih bude svou popularitu oslavovat i nadále. Důvodem jejich zdárného uchycení se na módním poli je jejich originalita a variabilita vrstvení. Zaujímají tak pozici především v neotřelých módních kombinacích a působí zajímavými detaily zpracování. Stejně jako nás vás na nich bude bavit jejich extrémní pohodlnost.  

Zleva: Stradivarius 999 Kč, Mango 1 999 Kč

Na ten nejlepší výběr jarních bund 2021 i evergreenových stálic se podívejte do naší fotogalerie!

Spoustu módní inspirace naleznete i v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

Autor: Žaneta Podlahová