Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejžádanější bytový doplněk: Busty přemění váš byt k nepoznání! A které další doplňky to také umí?

6. února 2021 | 06:00

Domov je pro nás útočištěm, místem, kde se chceme cítit v bezpečí a navýsost harmonicky. Jako v oáze klidu. A v současné době, kdy se prostory našich bytů a domů staly naším pracovním i volnočasovým prostředím, bychom si čas v nich strávený měly o to více zpříjemnit. Nutně to však neznamená, že musíte začínat s přestavbou! Stačí jen pár drobných doplňků. O kterých je řeč?

Interiérový design vybíráme dle svého citu stejně tak jako oblečení. Souvisí s životním stylem i filozofií, je zároveň jakousi módou, která podléhá aktuálním trendům v přímé návaznosti na společenskou náladu. Ta nám přinesla za poslední rok značné nepokoje, skepsi kvůli uvěznění a nesvobodě dělat cokoliv, co se nám zamane. A přesně na to designéři myslí. Do domovů chtějí vrátit radost prostřednictvím prvků, jež nám tolik chybí, jako jsou panenská příroda, cestování i vyrovnanost. Na jaké doplňky vsadit a co zažívá letos velký „boom“?

Souznění s přírodou

V dnešní době vnímám velkou změnu v posunu a přímo návratu k přírodě. Myslím tím uctivý přístup k přírodním zdrojům,“ říká interiérová designérka Zuzana Novotná. Doporučuje tak obklopit se výrobky ze slámy, bambusu, ratanu či dřeva, které vzhledem k svým materiálům a typicky přírodním odstínům mají uklidňující účinky – stejně tak jako živá zeleň a půvabné aranže přírodních rostlin. „Tento styl je nadčasový, vytváří pravou podstatu útulného domova. Dalším důležitým prvkem je osvětlení, vytváření různých ostrůvků s různými zdroji světla. V neposlední řadě pak různé polštářky a přehozy, které vytvoří teplo domova,“ radí interiérová designérka.

Kousek světa, cestování v čase i repasování

Na velkém vzestupu jsou repasování starého nábytku, kterému dáte další život, ale i vintage či starožitné prvky, jako jsou velká zrcadla s mosaznými rámy či starobylé stolky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Žaneta Podlahová