Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Které trendy má na svědomí Kim Kardashian? Možná je taky nosíte

16. listopadu 2020 | 06:00

Má různá označení. Televizní hvězda, ikona reality show, skandalistka, modelka, podnikatelka, manželka rappera Kanye Westa, členka kontroverzního klanu Kardashianů. Pro mnohé je její mnohostranný záběr neopodstatněný jedinečným talentem, pro jiné je magnátem krásy a módy.

A nelze než souhlasit. Kim ovlivňuje svých neuvěřitelných 191 milionů fanoušků na sociální síti Instagram módními výstřelky, které si obléká. A že prodej onoho oblečení potom vždy vystřelí do astronomických výšin! Své obdivovatele si podmanila především tím, že se nebojí ukázat své bujaré křivky ve sporých outfitech. Kim je na ně náležitě pyšná a popírá spekulace o tom, že byly zkrášleny týmem šikovných plastických chirurgů. Ať tak či onak, Kim nelze upřít teatrálnost, osobitost a značné sebevědomí, které je pro mnohé inspirací.

Sebevědomí na to, obléknout se do čehokoliv, aniž by řešila posuzování své postavy. Jaké trendy, které odstartovala, se následně staly módními fenomény?

#1 Cyklistické šortky

Tento trend slavící svůj největší úspěch před 2 lety rozděluje módní svět na dva tábory. Na ten, který je vnímá jako nepostradatelný, pohodlný a snadno kombinovatelný základ svého šatníku. Druhý ho pak bere na milost v případě sportování, rozhodně ho však nepovažuje za vkusnou módu hodnou městské džungle, natož pracovního prostředí. A Kim tuto kontroverzi povýšila až na večerní look. Třeba v kombinaci s lodičkami a upnutým vyzývavým topem. Jindy s jejich pomocí tvoří ležérní styl, a to spolu se sakem či kabátem, jindy čistě volnočasový až sportovní – s větrovkou nebo mikinou.

#2 Vykukující tanga

Jistě si bezmála každá z nás pamatuje trend z přelomu tisíciletí – titěrná tanga vykukující zpod bokových džínů. A kdo měl nad nimi v oblasti beder navíc tetování, byl nejvíc cool. O pár let později onen výstřelek upadl konečně v zapomnění... A nyní se opět vrací. Kim totiž před několika týdny zapózovala v černých šatech luxusní značky Givenchy, které odhalovaly nejen její celá záda, ale i rajcovní červené spodní prádlo.

#3 Neon, kam se podíváš

Neonové spektrum barev je tu s námi už několik dlouhých sezon. I nyní jsou na výsluní módní kombinace béžové s neonově žlutou či zelenou nebo reflexní růžové s jinými tlumenými tóny barev. Kim je této svítivé barevnosti patřičnou patronkou. Chlubí se reflexními bikinami, šaty, topy i bundami.

#4 Žabky na podpatku

Bizarní trend, který vzal toto léto obchodní řetězce doslova útokem. Spíše než bizarním ho lze spíše nazvat značně nepraktickým. Kim tuto netypickou obuv vynesla mimo jiné i minulý rok při příležitosti American Influencer Awards, kdy nesoutěžila o ocenění, ale podpořila svého přítele – make-up artistu Maria Dedivanovice, se kterým úspěšně spolupracovala. K průhledným červeným žabkám zvolila červené obepínající šaty matného vzhledu s potiskem květů. Kim tímto lookem opět zazářila a další trend byl na světě.

Kim má na svědomí i latexové materiály. V březnu na pařížském týdnu módy se objevila ve třech lesklých modelech z dílny Balmain. Ačkoliv to módní ikoně velmi slušelo, všechny napadala totožná otázka – jak se do takové parády nasoukala? Odpověď pak poskytla sama v rodinné reality show a přiznala, že oblékání modelů šlo opravdu stěží. Dalším trendem jsou pak teplákové soupravy, a není proto divu, že vytvořila se svou kamarádkou Paris Hilton teplákovou kolekci pro svou značku SKIMS.

Další módní inspiraci naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Jeden zimní kabát 3x jinak: Outfity, ve kterých vám bude teplo! • VIDEO: Petr Němeček

 

Autor: Žaneta Podlahová