Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jako papoušek? Proč ne! Nyní se už barev bát rozhodně nebudete

6. listopadu 2020 | 06:00

Tlumené, zemité barvy jsou hlavním krédem podzimu. Ale co to letos zkusit jinak, a vnést tak do nelehké doby trochu radosti prostřednictvím barev? Vyzkoušejte kreativní kombinace, třeba burgundskou červenou s tlumenou pastelovou modrou nebo růžovou spolu s červenou. Naučíme vás, že barev se bát nemusíte!

„Jít s dobou neznamená jen sledovat trendy kousky, ale i barvy,“ říká stylistka Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů nového pořadu Štýlovečka, který najdete na Mall.tv. Jak ale vytvořit originální barevné kombinace tak, abychom nevypadaly směšně, nýbrž stylově?

Pro méně odvážné jsou tu barevné kombinace modré. A není to jen tak z nezištného důvodu. Barva moře byla totiž zvoleným zástupcem pro rok 2020. Tento výběr podpořil i vzestup trendů, jako je „denim on denim“ – neboli outfit složený z džínů spolu s džínovou košilí, kabátkem nebo bundou. A s čím modrou kombinovat? Stylistka radí, že inspirace tkví ve vlajkách světa – třeba právě i v té naší, ale i ve francouzské, slovenské nebo australské. Tedy jde o kombinace s bílou a červenou. Dejte si však pozor, aby kombinace nepůsobila příliš národnostně, a zvolte netradiční odstíny obou barev. Kupříkladu kobaltová modř spolu s vínovou, aquamarínovou a se zářivou červenou nebo tlumená pastelová modrá v kombinaci s burgundskou červenou.

Další svěží kombinací je růžová s červenou nebo tělová s neonovou zelenou či žlutou. Tyhle barevné kombinace s oblibou nosí i světová influencerka německého původu Leonie Hanne, která udává módní směr.

Inspirujte se jejími radostnými oufity a zkuste alespoň jeden z nich. Vnesete si tak do šedých dní kapku radosti!

Jaké další kombinace jsou trendy? Na to se podívejte v úvodním videu i v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová