Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jste tým Meghan, nebo Kate? Tyhle dámy se možná objeví na svatbě roku

4. listopadu 2020 | 06:00

V zahraničních médiích se spekuluje ohledně toho, že obě dámy z královské rodiny budou pozvány na svatbu Brooklyna Beckhama. Jedna z nich je však už bývalou členkou a vzhledem k vyostřeným vztahům módní ikoně Victorii Beckham hrozí sociální dilema. Je totiž blízkou kamarádkou Meghan, avšak spolu s manželem Davidem byla hostem na obou královských svatbách. Co případné setkání přinese a jak při něm ostře sledované dámy budou pravděpodobně vypadat?

Brooklyn Beckham, nejstarší potomek Beckhamových, se brzy ožení s krásnou Nicolou Peltz. Mladý pár své zasnoubení veřejně oznámil toto léto, 11. července. Snímek, který obletěl svět, je nezapomenutelný nejen díky láskyplnému sdělení, ale také díky zářivě limetkovým šatům vyjímajícím se na mladé krásce. Není překvapením, že jsou z dílny matky jejího snoubence – Victorie. Ta je teď však vystavena obtížnému rozhodování při vytváření seznamu hostů pro svatbu svého syna. Měla by se obě královská dua zúčastnit – vzhledem k nedávným roztržkám mezi Williamem a Harrym? Toť otázka. Odpověď ale známe aspoň na otázku, kdy bude termín svatby. Nebude do roka a do dne, jak se traduje, ale odložila se až na rok 2022 v naději, že pandemie nezruinuje již žádné plány.

Vzhledem k tomu, že se vévodkyně a vévoda ze Sussexu rozhodli na začátku roku žít po svém a odstoupili z pozice seniorských členů královské rodiny, už nevídáme Meghan v působivých a elegantních kostýmcích dle královské etikety. Navíc stoupla více než kdy dříve popularita vévodkyně Kate.

Jak to máte vy? Patříte do týmu Meghan, nebo Kate? Ať tak či jinak, cit pro módu se nedá upřít ani jedné z dam. Pojďme si připomenout jejich módní milníky.

Kabátová noblesa

Obě dvě dámy mají vytříbený podzimní vkus. Po čas tohoto období totiž volí elegantní kabáty jednoduchých střihů a obě si velmi oblíbily monochromatický styl oblékání. Looky sjednocují do jedné barvy různých odstínů.

Kate si pro návštěvu ženské věznice v britském Wokingu oblékla dvouřadý kabát Massimo Dutti v béžové barvě a pod ním se vyjímaly černý rolák, leopardí plisovaná sukně midi střihu a vysoké kozačky na podpatku. To, že má cit pro nejmenší detail, se ukázalo i při výběru šperků. Na roláku se blýskal minimalistický zlatý medailonek.

Meghan pro návštěvu budovy Canada House v Londýně zvolila podobný kabát, odlišoval se však svou kratší délkou. Pod něj zvolila hnědý rolák a čokoládovou saténovou sukni, která je aktuálně na módním výsluní. Celý look pak doplnila sametovými lodičkami v rubínové barvě značky Jimmy Choo.

V hlavní roli pohodlí

Při odpočinkových aktivitách, které striktně nepodléhají společenské etiketě, vévodkyně z Cambridge volí především pohodlí. Oblíbila si prošívané trendy vestičky. Jednu z nich zvolila i pro návštěvu zahradnictví Fakenham Garden Centre. Pod ni oblékla blankytně modrou košili a doplnila ji černými skinny kalhotami. Ty ráda nosí i Meghan a kombinuje je s bílými košilemi, basic tričky či oversized saky.

Hvězdy večera

A co dlouhé večerní? V Meghanině šatníku má četné zastoupení červená barva, která symbolizuje sebevědomí, vitalitu, sílu života, ale také ženskou smyslnost s kapkou provokace. Jak příznačné a vypovídající. Barvu vášně zvolila i pro březnový Mountbatten Festival of Music v londýnském Royal Albert Hall. Oblékla dlouhé šaty od britské značky Safiyaa.

Zato Kate většinou nosí tlumenější barvy, jako jsou modrá či zelená. Ta jí velmi sluší a dokázala to i při pracovní pětidenní cestě po Pákistánu. Pro recepci v Islamábádu zvolila vévodkyně třpytivé dlouhé šaty v barvách státu, čímž uctila místní tradici.

Chybí vám módní inspirace? Podívejte se na podzimní trendy:

Video se připravuje ...
Jak nosit šaty na podzim: 3 outfity, které budou slušet každé z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová