Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za málo peněz hodně muziky! Tyhle doplňky za pár korun rozzáří váš outfit!

26. června 2020 | 06:00

Malé doplňky změní zcela váš vzhled. A fakt, že vám nezruinují finanční rozpočet, ba naopak je pořídíte za pár korun, potěší i vaši peněženku. Které módní doplňky povýší váš outfit a které trendy se vracejí z nevyčerpatelné studnice 90. let?

#1 Stylová ochrana před slunečním zářením

Brýle jsou základním pilířem módy letního období. Slouží nejen jako ochrana před slunečním zářením, ale také jako šik doplněk i maskovací manévr. Tento malý doplněk zcela změní váš vzhled, a tak nepodceňte správný výběr jejich tvaru. Čím dál tím větší oblibě se těší kočičí brýle, neboli cat eye, vzhledem k tomu, že vytvářejí dojem koketního vzhledu s elegantním a dívčím nádechem, tak jako například u Audrey Hepburn v kultovním filmu Snídaně u Tiffanyho. Jsou určeny především pro dámy disponující kulatým obličejem, který brýle svým užším a protáhlým tvarem opticky zeštíhlí. Samozřejmě si tento typ mohou dovolit i ženy s oválným obličejem. Majitelky oválného tvaru obličeje si mohou ostatně vybrat jakýkoliv styl brýlí, třeba i trendy hranaté obroučky. Těm by se ale měly rozhodně vyhnout ženy se čtvercovým obličejem, místo toho by měly zvolit kulatý styl brýlí. Superúzké obroučky retro brýlí se staly oblíbenými především mezi zahraničními influencerkami, jež nás tímto navracejí zpět do 90. let.

#2 Devadesátkový řetízek 

To, že jsou devadesátky nevyčerpatelnou studnicí módní inspirace, dokazuje i znovu obnovený trend řetízků na brýle. Byly tu už před dvěma lety, letos opět bodují. Trendy jsou plastové mohutnější řetízky, ale především ty v minimalistickém podání z leštěného zlatého či stříbrného kovu. Díky silikonovým úchytům z brýlí nespadnou, a tento doplněk tak povýší na praktickou vychytávku. Můžete si brýle totiž zavěsit na krk, a tím pádem je nebudete marně hledat ve své kabelce. Navíc nemusíte ani přemýšlet nad výběrem dalších šperků nebo doplňků, řetízek na brýle zajistí také oživení outfitu.

#3 Falešný piercing

Že jste vždy toužila po uších posetých piercingovými cool náušnicemi, ale neměla jste tu odvahu trpět kvůli jejich propíchnutí? Tak teď se vám splní sny! Rychle a bez bolesti. Letošním trendem jsou totiž uši obsypané blyštivými kruhovými náušnicemi, které jsou flexibilně nastavitelné tak, aby je mohly nosit i dámy bez propíchnutých uší. Trendy jsou především zlaté ušní „klipy“ v kombinaci s drobnými perličkami, kamínky či visacím řetízkem, který vám dodá rebelský a neotřelý vzhled.

Podívejte se na módní inspiraci z e-shopů:

#4 Moderní perly

Minulý rok se šperkařský průmysl nesl především v duchu mušliček. Nyní jsou to perly, ale ne v konzervativním podání hodném velkých společenských událostí. Návrháři k nim přistupují dosti inovativně a perly jsou zakomponovány do šperků různých abstraktních a netradičních tvarů. Průkopnicí minimalismu snoubícího se s ryzí originalitou je designérka, fotografka a autorka šperků značky Antipearle, se kterou v roce 2012 vyhrála prestižní cenu redaktorů na Designbloku. Podmořský svět je její největší inspirací. Perly v různých tvarech letos naleznete jak na řetízcích, tak i na náušnicích a hemží se jimi stojany se šperky všech obchodů s módou.

#5 Čelenky do vlasů á la Blair Waldorf

Pokud si nepotrpíte na šperky a důležité jsou pro vás spíše vaše vlasy, koruna krásy, vsaďte na opulentní čelenky, které se zapsaly do módního povědomí i díky populárnímu seriálu Gossip Girl, v českém překladu Superdrbna. Běžel v letech 2007 až 2012 a každý díl mnoho dívek i žen hltalo módní kreace Blair Waldorf, královny střední školy a dcery návrhářky Eleanor. Ta právě s oblibou nosila výrazné vlasové čelenky, které pak musela mít každá žena. Ne všechny jsou ale za ušima příjemné, a pokud vám tento fakt vadí, zvolte šátkové, které budou pohodlné po celý den.

Autor: Žaneta Podlahová