Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pohodlné i zatraceně sexy podprsenky! Tipy na nákup a rady, jak je nosit

29. června 2020 | 06:00

Podprsenka je už pěknou řádku desetiletí nedílnou součástí našeho šatníku, a že není vidět, neznamená, že byste měla podcenit její výběr a orientovat se pouze podle ceny na úkor kvality. Naopak, do kvalitního spodního prádla se vyplatí investovat! Máme pro vás výběr krásných kousků a taky pár rad, čeho se při nošení podprsenky vyvarovat.

O podprsenkovém prvenství se vedou spory. Existují totiž různé příběhy. Jeden z těch nejzajímavějších začíná v roce 1910. Mladá Američanka Mary Phelps Jacob se jakožto devatenáctiletá dospívající žena ráda šňořila a stejně jako ostatní ženy ráda chodila do společnosti. Jenže jí začalo vadit, že jí korzet neustále leze z šatů a také že ho vždycky neuvěřitelně propotí. Rozhodla se to tedy vyřešit po svém. Sešila k sobě dva hedvábné kapesníčky, na ty našila ramínka, a tak se zrodil základ dnešní moderní podprsenky.

Korzetům brzy definitivně odzvonilo a překvapivě tomu pomohla válka. Pod uniformu pracujících žen se totiž korzety moc nehodily. Postupně se přestaly objevovat na pultech a evoluce podprsenky nabrala na otáčkách. Dostala nastavitelné háčky, elastický popruh, později kostice a košíčky se dočkaly značení dle abecedy.

Jak se dále vyvíjela v čase a kdo vyrazil dech bujným, kyprým dekoltem vytvořeným první push-up podprsenkou? Na to se podívejte ve videu!

Dnešních střihů je na trhu nepřeberné množství. Od sportovních přes braletky, balkonetky, nalepovací, bez ramínek až po další typy. Symbolem půvabu snoubícího se se smyslností je bezpochyby věhlasná značka Victoria’s Secret. Vznikla v roce 1977, aby konečně propojila pohodlné prádlo s erotickým, pro které se chodilo jen do bizarních sexshopů. Andílci – tváře této značky – prezentují každým rokem na velké módní přehlídce ty nejkrásnější!

Inspirujte se výběrem těch nejkrásnějších podprsenek z e-shopů!

Jakému faux pas se ale vyhnout při jejím nošení? Na to odpověděla stylistka Barbora Havlíková:

#1 Pod bílé tričko vždy volte tělovou hladkou podprsenku. Bílá bude vždy velmi prosvítat.

#2 Takzvaná neviditelná ramínka urychleně hoďte do koše, pokud je stále máte ve svém šatníku, a místo toho zvolte podprsenku bez ramínek.

#3 U asymetrických šatů si sundejte jedno ramínko na tom rameni, které je odhalené.

#4 U topů s vykrojenými rameny si ramínka překřižte speciálním klipem, který seženete za pár korun v obchodě se spodním prádlem. Vykukující ramínka kazí celý dojem!

#5 Klasická podprsenka patří pod tričko, ale ze sexy krajkované braletky můžete vytvořit smyslný top, který bude lehce zakrývat oversized sako.

Autor: Žaneta Podlahová