Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Crop top i pro baculky! Jak ho správně nosit?

8. června 2020 | 06:00

S kůží na trh, a to doslova! Svůdně a vkusně poodhalená kůže k létu zkrátka patří. Ať už odhalujeme ladné nožky nebo část bříška díky průstřihům na šatech nebo v crop topu. Ten je ale pro mnohé ženy zcela tabu, protože se domnívají, že si ho můžou dovolit pouze hubené dámy s vysportovaným břichem. Vyvedeme vás z omylu!

Crop top, krátké tílko či tričko, je v poslední době na módním výsluní. To, že ho mohou obléknout jen hubené postavy, je ale zavádějící a my vám dnes vysvětlíme proč. Musíte se však řídit typem postavy, ne svojí konfekční velikostí. Své o tom ví například dominikánská plus size modelka Denise Mercedes, která již delší dobu bojuje za ženy různých velikostí, ale i tvarů. Přišla s projektem Style Not Size, ve kterém se svojí kamarádkou Mariou Castellanos natáčí krátká svěží videa, kde poukazují na rozdílné postavy oblečené do totožného oblečení.

Pokud máte velikost L či XL s typem postavy přesýpacích hodin nebo hrušky, crop top je pro vás tou správnou volbou. Vyvarovat by se ho měly dámy s povislým břichem nebo typem postavy jablko. Zjednodušeně řečeno – pokud máte typické tvary Věstonické venuše se zúženým a viditelným pasem, můžete si ho dovolit!

Výzvou ale stále zůstává, s čím takové krátké tílko nebo tričko zkombinovat, aby se ještě více opticky zúžila naše postava, a podtrhla tak naši ryze ženskou siluetu.

Podívejte na vybrané crop topy z e-shopů:

Tato pravidla platí pro dámy s velikostí L i S!

#1 Vysoký pas

To, že je žena hubená, neznamená, že má po celý den ploché bříško. Každá se jím nemůže pochlubit i po vydatném obědě, a tak vybírejte střih kalhot či šortek s vysokým pasem. Ideální budou ty ve stylu paperbag waist, které elegantně zvýrazní váš pas. Vhodnou volbou budou ale i džínové mom jeans s výrazným opaskem. Pokud máte opravdu velmi široké boky, dorovnejte asymetrii postavy takovým crop topem, který má puff, objemné rukávy.

#2 Optický klam

Zúžení pasu můžete opticky vytvořit i „áčkovou“ sukní, kterou zvolila i Denis. Zvedněte ji vysoko nad pupík, ale dejte si pozor na její délku a nenechte druhé rozhodně nahlédnout do vašeho klína! Nezapomínejte, že extrémní mini délka není vkusná a působí laciným dojmem. Pokud se necítíte v sukních komfortně, sáhněte po kalhotách s vertikálními proužky, které také opticky zúží postavu.

#3 S oversized sakem

Hitem letošní sezony jsou bezpochyby oversized saka. A s crop topem vytvoří velmi elegantní kombo! Pokud se i přesto necítíte dobře, můžete si zapnout knoflíček. Nezapomeňte si ohrnout rukávy k loktům. Jejich zkrácená délka totiž oživí celý outfit!

Autor: Žaneta Podlahová