Úterý 21. května 2024
Svátek slaví Monika, zítra Emil
Polojasno, bouřka 23°C

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

  • ...
    27. července 2023 | 06:00

    Máte šatník zaplněný oblečením, a přesto každé ráno stojíte bezradná v jeho dveřích a říkáte si, že nemáte co na sebe? To může znamenat jen to, že máte skříň plnou věcí, které nenosíte. Jak se tohoto problému vyvarovat už při nákupu?

    Udělejte si čas a celou skříň vytřiďte. Budete pak mít přehled, jaké kousky vám chybí a co doopravdy potřebujete. Správný postup očisty šatníku si prohlédněte ZDE . My se v našem článku zaměříme zejména na nákupy. Mnohokrát se stane, že si nejsme jisté, zda si nový kousek opravdu pořídit, nebo ho raději nechat v obchodě. S naším návodem se vám podobné problémy vyhnou obloukem a ve skříni už budete mít jen oblečení, které plně využijete.

  • Kombinujte už dopředu

    Snažte se přemýšlet s předstihem a zamyslete se nad tím, co už ve skříni máte. Když si koupíte novou bundu, budete ji mít k čemu nosit? Bude se vám hodit více než k jedné věci? Spárujete novou halenku s více než jen jednou sukní? Pokud dokážete vymyslet alespoň tři kombinace, můžete si být jistá, že nový kousek využijete.

    Pomoct vám může i aplikace, jakási virtuální skříň, kam si postahujete podobné oblečení, jako máte doma, a hravě tak můžete tvořit nové kombinace, třeba při cestě do práce. Aplikaci YourCloset si můžete stáhnout zcela zdarma. Vytvořené outfity si pak můžete plánovat i do kalendáře.

    Autor: istockphoto.com

  • Zamyslete se nad životním stylem

    Trávíte většinu času v kanceláři, nebo můžete pracovat z domova? Určují vám v práci, jak se máte oblékat, nebo máte volnou ruku? Chodíte často na večírky, nebo spíš s dětmi na hřiště? Všechny tyto otázky vám pomohou určit, jaké oblečení vlastně potřebujete.

    Pokud vaše zaměstnání vyžaduje elegantní oblečení, bude se vám hodit více kostýmků, pokud jste ženou v domácnosti, sako vám postačí jen jedno, naopak budete potřebovat pohodlné kousky. Každá z nás zkrátka potřebuje něco jiného.

    Autor: istockphoto.com

  • Roli hraje i pohodlí

    Buďte k sobě upřímná. Když vám kousek nesedí už v kabince (někde vás tlačí nebo se třeba krabatí), věřte, že když si budete namlouvat, že vám skvěle padne, doma už na něj nikdy nesáhnete. A to ani při jeho nízké ceně. Možná na něm zůstane i visačka, čehož si všimnete až při třídění šatníku.

    Sahejte proto jen po oblečení, které vám perfektně padne a ve kterém se budete cítit komfortně. Nikdo z nás nechce nosit něco, v čem se necítí dobře.

    Autor: istockphoto.com

  • Věnujte pozornost materiálu

    Jen se zamyslete: kolik halenek nebo šatů jste přestala nosit, protože jste je vždy vytáhla ze skříně totálně zmačkané nebo se z nich už po třetím vyprání vytratila zářivá barva? Při nákupech nehleďte jen na to, zda se vám kousek líbí nebo zda ho využijete, ale i na jeho zpracování. Materiál je dalším bodem úspěchu. 

    Autor: istockphoto.com

  • Důvěřujte své intuici

    V tomhle jsou asi nejhorší slevy – sáhneme i po věcech, které bychom si za původní cenu prostě nekoupily. Stojíme před zrcadlem a váháme... A přesně to je ten okamžik, kdy je rozhodnuto. Nová věc by nás měla nadchnout a neměla by nám našeptávat, že váhat budeme, kdykoliv si ji budeme chtít vzít na sebe. Ve výsledku ji prostě nikdy neoblékneme...

    Dáváte přednost online nákupům? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač cen Zboží Dáma a ušetříte.

    Autor: istockphoto.com

Autor: Markéta Luštincová
Klíčová slova:  trendy, móda, styl, udržitelnost, nákupy
Diskuse ke článku
.