Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední svetry ve slevách! Vyberte si podle postavy ten nejlepší

15. února 2019 | 06:00

Poslední kousky jsou právě teď ve slevách. Obhlédly jsme pro vás obchody a v poslední vlně slev v obchodech najdete úžasné svetry, které využijete na jaře i v další zimě! Jaký si pořídit podle své postavy a kde?

Nejčastějšími postavami jsou postavy typu hruška, jablko, obrácený trojúhelník a přesýpací hodiny. Najděte si popis, který na vás sedí, a zkuste se řídit podle našeho návodu při vybírání nového svetru. Uvidíte, že vám skvěle padne!

Kousky, které momentálně najdete ve slevách, si prohlédněte v naší fotogalerii:

Máte-li štíhlý pas, širší stehna a větší zadek, pořiďte si svetr v délce k bokům ve střihu, který pas zvýrazní. Lépe vám padnou světlejší kousky se zajímavým řešením v oblasti ramen, bát se nemusíte aplikací, širokých rukávů ani výraznějších vzorů. Zvolit můžete i volnější rolák nebo svetr se spadlými rameny. Spodní část oděvu volte v tmavém provedení, ideálně s vysokým pasem.

Postavě s větším bříškem budou slušet svetry překrývající boky. Vyhnout byste se měla výrazným vzorům. Pořiďte si univerzální svetr s véčkovým výstřihem, kardigan nebo pončo. K těmto kouskům pak noste kratší sukně nebo kalhoty, a to rovné nebo upnuté, zvýrazní vaše štíhlé nohy.

Vaší postavě chybějí ženské tvary, máte širší ramena a útlé boky? Slušet vám bude svetr s vypasovaným střihem do áčka. Zapomeňte na zdobení v oblasti ramen, která už rozšiřovat nepotřebujete. Volit můžete svetry s véčkovým nebo kulatým výstřihem. Zkusit můžete i zavinovací svetry nebo kardigany s páskem. Dobré je přidat objem v oblasti boků, to obstarají boyfriend džíny.

Ideální postavou je ta vyvážená, tedy stejný poměr ramen a boků se štíhlým pasem. Vy nechte postavu vyniknout, ideálně v přiléhavém, zavinovacím nebo propínacím svetru v kombinaci se skinny kalhotami.

Autor: Markéta Luštincová