Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Džínový speciál: Ideální střih pro každý typ postavy a tipy, kde nakoupit!

14. října 2019 | 06:00

Denim je tu s námi už přes celou stovku let a stále je nezbytnou součástí každé skříně. Pořiďte si džíny, které dokonale padnou vaší postavě, a nebudete litovat!

Džíny milujeme všechny. Jsou skvěle kombinovatelné, pohodlné a variabilní. Na trhu jich seženete spousty. Jak se v nich ale vyznat a které si vybrat, aby schovaly nedostatky, a naopak vyzdvihly plusy vaší postavy? Zmapovaly jsme pro vás aktuální kolekce a sestavily jednoduchý denimový manuál.

„Mám postavu jako jablko“

Trápí-li vás větší bříško, ale máte štíhlé nohy, zaměřte se při výběru na džíny s vysokým pasem. Skvěle vám sednou rovně střižené nohavice, ale i módní boyfriend džíny.

„Mám postavu jako hruška“

Pokud máte větší zadek, širší boky, silnější stehna, ale ploché bříško, pořiďte si džíny se středně vysokým nebo vysokým pasem. Padnou vám rovně střižené nohavice, ale také slimky, které mají méně elastanu než obepínající skinny. Vaší postavě prospějí tmavší odstíny modré, světlým tónům se raději vyhněte.

„Mám postavu jako přesýpací hodiny“

Máte-li větší prsa, štíhlý pas a větší boky, budou vám lichotit boyfriend džíny nebo flare džíny do zvonu. Ty totiž perfektně zvýrazní přednosti.

„Mám postavu jako obdélník“

Jestli se pyšníte plochým bříškem, štíhlýma a většinou i dlouhýma nohama, ale trápí vás menší prsa a nevýrazný pas, vytvořte si ženskou siluetu pomocí džín do zvonu. Stejně tak vám budou slušet i úzké skinny.

„Jsem vysoká“ 

S vysokou postavou si toho můžete dovolit hodně. Slušet vám budou slimky, volně střižené džíny, ale i ty rovného střihu. Zbytečně ale postavu neprodlužujte vysokým pasem a džíny do zvonu pro vás také nebudou ta nejlepší volba.

„Jsem malá“

Pokud jste do výšky příliš nevyrostla, můžete si správným střihem trochu pomoci. Jako drobná žena naopak vybírejte džíny s vysokým pasem, kalhoty do zvonu a vyvarujte se naopak těm zkráceným nebo džínám do poloviny lýtek. Nebojte se ani kalhot s potiskem vertikálních pruhů, které postavu opticky prodlouží.

Jak se vyznat v číslování?

Džíny se číslují různými způsoby, můžete se setkat s klasickými velikostmi od 32–42 nebo označením XS–XL. Správně se ale denimové kalhoty číslují v palcích (1 palec = 2,5 cm). Pokud je tedy na džínách napsáno W32 L34, popřípadě jen 32/34, znamená to, že pas (waist) je 32 palců, tedy zhruba 77,5 centimetru. Délka – myšleno délka nohavice (length), 34 palců je 85 centimetrů.

Nový kousek, který vám perfektně padne, si můžete vybrat v naší fotogalerii. Najděte celebritu se stejnou postavou, jako máte vy, a vyberte si model, který se vám líbí:

Co k džínám? Přece stylový svetr! Ty nejhezčí kousky najdete také v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, které seženete na novinových stáncích. Nebo si jej můžete objednat v tištěné nebo elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

Autor: red


Autor: red