Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Džíny, které budete tento podzim potřebovat: Jaký střih se vrátil?

20. srpna 2019 | 06:00

Nová módní sezona už je na spadnutí a my se nemůžeme dočkat nejnovějších trendů. Jedním z nejdiskutovanějších témat jsou džíny. Přestože máme pár, který nám perfektně padne a který nosíme napříč všemi dekádami (protože džíny se z módy nevytratí nikdy), každou sezonu se objeví střihy, které zkrátka v tu dobu převažují. Které to budou tento podzim a zimu?

Až šokující je návrat střihu, který není příliš lichotivý. Nenávidět ho budou zejména ženy s širšími boky. Džíny, které se rozšiřují v oblasti kolen a směrem dolů se zužují, se nazývají mrkváče. Na tyhle musíte mít opravdu odvahu!

Zdárný návrat, který naopak udělá všem radost, zažívají skinny. Jejich úzký střih umožňuje kombinovat je snad se vším. Každá z nás je má ve skříni, třebaže na dně, jelikož byly na několik sezon vyřazeny z hlavních vln trendů.

Mrkváče: Zara, 799 Kč, Skinny s nedbalým lemem: Reserved, 699 Kč
Autor: archiv firem

Je jen na vás, zda se znovu zamilujete do úzkých džín nebo do těch klasických s rovně střiženými nohavicemi a s vysokým pasem. Tyto džíny jsou velmi efektní a působí elegantně. Hodí se jak k romantické halence, tak k mikině s grafickým potiskem. 

Letos nesmíme zapomenout ani na trend, který se objevuje na téměř všech střizích: nejjednodušeji zakončený lem, ledabyle ustřižený. Tento styl je nadčasový a působí velmi ležérně a nenuceně.

Prohlédněte si džíny z nových kolekcí. V naší fotogalerii se dozvíte, kde koupit trendy střihy:

Autor: Markéta Luštincová