Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Džínové trendy na tento rok: Co se bude nosit a kde to koupíte?

15. března 2019 | 06:00

Džíny na sebe poslední dobou poutají mnohem více pozornosti. Každou sezonu se znovu objevují trendy, které nosily třeba naše maminky. Jak je to letos? Prozkoumaly jsme obchody a našly 5 výrazných trendů, které si určitě oblíbíte.

V posledních sezonách se čím dál více upouští od klasických skinny džínů. Stejně tak tomu je i letos. Na výběr je mnoho slušivých alternativ, které ozvláštní váš jarní outfit. Toto jaro bude nostalgické, s chutí si zavzpomínáme na 90. léta, kdy se nosily dlouhé džíny rovného střihu.

Tyto džíny nabízí dvě možnosti nošení, a to se zahalenými, či odhalenými kotníky (srolováním nohavic). Stejně tak devadesátky připomíná i široký střih zkrácených džínů s vysokým pasem.

Reserved, 699 Kč
Autor: archiv firem

Už od minulé sezony jsou také na scéně známé zvonáče. Ne každý si je oblíbí, dá se ale říct, že tento střih sedne opravdu každému, protože opticky vyrovnává proporce. Trendy však zahrnují nejen střihy. Zaměřte se i na zdobnost. Stále jsou v kurzu lampasy, postranní pruhy, které opticky prodlouží nohy.

A jelikož je tu jaro, nevyhneme se květinovému motivu ani na denimu. Výšivky se objevují zejména na spodku nohavic. Vedle takto zdobných okrajů se nosí i ty, které vypadají jako odtržené. Vyberte si nové džíny v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová