Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bylo vám čtyřicet? Těmto módním trendům se raději vyhněte!

  • Proberte svůj šatník a buďte stále stylová.
    8. června 2019 | 06:00

    Věk by rozhodně neměl určovat váš styl, ale určitě by se měl alespoň trochu dotknout vašeho šatníku. Neztrácejte sama sebe, pouze vyřaďte některé kousky, ve kterých po čtyřicítce budete vypadat spíše nepatřičně než stylově. Které kousky to jsou a čím je nahradit?

    Udělejte si čas a pořádně proberte svou skříň. Pokud některý z následujících kousků najdete a je vám líto ho vyhodit, přenechte ho své dceři nebo ho dejte na charitu. Ve skříni se vám uvolní místo a vy ho budete moct zaplnit kousky, které jsou pro vás mnohem vhodnější. Tak pojďme na to!

  • Roztrhané džíny

    Tomuto trendu letos po mnoha letech odzvonilo, mnoho z vás má tedy roztrhané džíny určitě ve skříni. Tady platí pravidlo: Všeho s mírou. Pokud se tohoto kousku nechcete vzdát, máme jednoduché řešení. Pořiďte si takové džíny, jaké vidíte na obrázku vpravo.

    Mírně natržená kolena a otrhaný spodek nohavic jsou přiměřené. Neoblékejte tyto džíny jako teenager a vyzkoušejte kombinaci s lodičkami a sakem. Naopak na typ džínů na obrázku vlevo rovnou zapomeňte, roztrhání je až komické!

    5232437:gallery:true:true

  • Příliš krátké sukně

    Hlavním problémem mnoha žen je to, že nevědí, jak dlouhou sukni či šaty si mohou dovolit. Délka pod zadek je absolutně nevhodná, přestože má žena gazelí nohy. Sukně by měla končit těsně nad koleny. Vhodnou volbou je i sukně v délce midi. Příliš krátké sukně jsou vulgární, a pokud je máte v oblibě, měla byste se držet jednoho pravidla, které zní: Sukně nesmí být kratší, než je dosah vaší natažené ruky.

    5232440:gallery:true:true

  • Kraťásky těsně pod zadek

    Tentokrát se jedná o kraťasy. Ty, ze kterých vám vykukuje zadeček, jsou naprosto out. Skvělou volbou, kterou můžete využít i do práce, jsou plátěné kraťasy, které se v pase zavazují. Letos se nosily v kombinaci se sakem, tedy jako zkrácený kostýmek. Jsou elegantní a hodí se pro všechny generace. Nemusíte se vzdávat ani džínových kraťasů, ale zkrátka volte větší délku.

    5232439:gallery:true:true

  • Nepadnoucí spodní prádlo

    Bez padnoucího spodního prádla bude i ten nejdražší model vypadat lacině. Ve svém věku už byste snad mohla znát správnou velikost, a pokud ne, poraďte se v obchodě. Zaříznuté kalhotky nebo nepadnoucí podprsenka zkazí celý dojem, stačí si porovnat obrázky níže.

    5232433:gallery:true:true

  • Trička s potisky

    Před dvaceti lety jste určitě měla ve skříni trička se svými oblíbenými kapelami, teď je ale přenechte mladším ročníkům. Místo těchto triček zvolte klasická trička, noste košile nebo halenky. 

    5232434:gallery:true:true

  • Gumové žabky

    V tomto případě nejde jen o styl, ale i o zdraví. Měkká podrážka vám může zadělat na pěkné zdravotní problémy. Pokud jedete na dovolenou, vyměňte nevkusné žabky za stylové pantoflíčky.

    5232436:gallery:true:true

  • Infantilní kousky

    Pokud nechcete vypadat komicky, určitě byste měla vyřadit barevné punčocháče, čepice s bambulkami, oblečení s dětskými motivy a některé lacině vypadající šperky. Tyto kousky zkrátka vypadají dětinsky a vy už byste se jim měla vyhýbat.

    Barevné punčocháče nahraďte těmi černými, nebo pokud máte štíhlé nohy, nebojte se experimentovat a pořídit si vzorované nebo síťované punčochy! Místo kulichů noste jednoduché čepice, klobouky nebo barety. Mezi šperky byste zase měla mít nějaký kvalitnější kousek.

    5232438:gallery:true:true

  • Nepřestávejte být svá

    Nezapomeňte na to, že nemáte přestat být sama sebou. Mít svůj styl je klíčové. Nadále se nebojte s módou experimentovat a nebojte se ani následovat některé trendy. Jen si začněte dávat pozor na výše zmíněné kousky. Móda sice není o věku, ale vždy je dobré mít soudnost.

    5232435:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.