Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak se správně sbalit na dovolenou? Vyhněte se hlavním chybám!

20. května 2019 | 06:00

Stává se vám, že si na dovolenou zabalíte víc, než nakonec užijete? Taháte s sebou zbytečně velký kufr, za který si navíc musíte ještě připlácet a přitom máte stále pocit, že vám na dovolené něco chybí? Máme řešení! Musíte balit chytře! Jak na to?

Menší zavazadlo na dovolenou je vždycky výhodou. Stejně tak důležité je ale být připraveni na všechno. Nejprve se naučte své outfity rozplánovat. Rozhodně neházejte do kufru všechny věci, které vám přijdou pod ruku. Nositelné outfity si utvořte v hlavě nebo si je vyskládejte před sebe, třeba na postel. Takto vám v kufru ušetří spoustu místa.

Myslete i na to, co si vezmete na cestu. Bundu do kufru nestrkejte, využijete ji v letadle, kde je kvůli klimatizaci chladněji. Stále ale myslete na to, aby se vám hodila k naplánovaným outfitům. Na dovolenou navíc budete lépe připravení a nebudete muset tolik přemýšlet nad tím, co si vzít na sebe.

Co by vám v kufru rozhodně nemělo chybět, jsou jedny klasické džíny. V závislosti na délce letu si je můžete obléknout i do letadla, aby vám v kufru nezabíraly místo. Někdo však může dávat přednost třeba leginám, teplákům nebo volnějším kalhotám.

Plánujete-li dovolenou do teplých destinací, budou vám stačit maximálně troje boty. Budete potřebovat tenisky do letadla, kdyby se ochladilo nebo na výlety. Ploché sandálky nebo pantoflíčky na pláž i do města a případně jedny boty na podpatku, které užijete na večeři nebo na párty. Stejné je to i s kabelkami, zapomeňte na výstřelky a vemte s sebou jednu o univerzální velikosti. Víc potřebovat nebudete.

U moře využijete slaměnou nebo plážovou tašku či batůžek, který se vám bude hodit i na případné výlety po okolí. Svou roli hraje i kosmetika, zejména pak, když berete zavazadlo na palubu, uvítáte možnost cestovních lahviček do 100 ml.  Nebudete mít problém s nadměrnými tekutinami a navíc vám nezabere tolik místa. V naší fotogalerii si prohlédněte kousky, které na dovolené určitě užijete:

Autor: Markéta Luštincová