Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jarní šaty jsou už v obchodech! Letos vedou zavinovací modely a látkové pásky

22. února 2019 | 06:00

Šaty bývají tím kouskem, na který se po dlouhé zimě těšíme nejvíc. Barvy, vzory, splývavé materiály a jednoduché kombinace dělají z šatů nejoblíbenější kus jarního šatníku. Jaké šaty se letos budou nosit a jak je vybrat v závislosti na postavě?

Krásné světlé barvy a spousta vzorů, přesně tak by se daly popsat šaty, které se budou nosit toto jaro. Převládat budou květiny, pruhy, zvířecí vzory i batika. Nosit se budou košilové a zavinovací šaty a také bohémské střihy.

Líbit se vám mohou všechny modely, ale ne všechny vám musí sedět. Kromě zavinovacích šatů, které sednou všem postavám, je důležité vybírat si podle svých vlastních křivek.

Víte, jaké šaty se hodí přesně pro vás?

Pokud máte menší hrudník, úzká ramena, ale široké boky, potřebujete vyvážit proporce. To zařídí šaty s výraznými rukávy nebo s volánky v horní části. Je-li vaší problémovou partií bříško, odpoutejte od něj pozornost šaty v áčkovém střihu. Hodí se kratší střihy, které dají důraz na vaše nohy.

Ženy, které mají spíše chlapeckou postavu, nebo naopak ženské vyvážené křivky, by měly zvýraznit pas. To zařídí šaty s páskem či s prostřižením v oblasti pasu. Prohlédněte si naši fotogalerii. Vybraly jsme pro vás ty nejkrásnější kousky z obchodů:

Autor: Markéta Luštincová