Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hlavní trend roku 2019? Znovuobjevená batika!

7. března 2019 | 06:00

Na módních přehlídkách byl jasně definován trend nové sezony, který nás rozhodně překvapil. Návrat batiky jsme už nepředpokládaly, ale je tu! Krásnější než kdy předtím, a tak i "nositelnější". Alespoň jeden batikovaný kousek do svého šatníku potřebujete! Pořiďte si ho právě teď!

První, co nám vytane na mysli v souvislosti s batikou, jsou 70. léta, doba květinových dětí, neboli hippies. Připomenout nám ale může i dobu, kdy jsme si jako děti měli do školy přinést bílé tričko a s dávkou kreativity ho obarvit. Batika se ale dnes objevuje v mnohem modernější podobě. Barvy k sobě lépe ladí (v 70. letech se jednalo o velmi divoké kombinace barev) a najdete ji na kvalitnějších materiálech, než tomu bylo tehdy. 

Nás okouzlily zejména sukně a šaty. Jak můžete vidět, batiku lze i dobře kombinovat. Sukně spárovaná s pastelovými barvami a s botami na podpatku vytváří něžný look. Naopak batika může vypadat dobře i v rockovějším provedení, třeba s kanadami. Chcete-li vypadat opravdu originálně, pořiďte si batikovaný rolák nebo bundu. 

Reserved, 999 Kč a Stradivarius, 899 Kč
Autor: archiv firem

Na ty nejlepší kousky se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová