Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyhněte se módnímu trapasu: Tyhle kombinace oblečení zavánějí pořádným průšvihem!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    2. ledna 2020 | 06:00

    Ve skříni máte spoustu skvělých kousků, když je ale zkombinujete, jste zklamaná, protože vám na nich něco nesedí. My jsme pro vás sestavily seznam oblečení, které je lepší dohromady nekombinovat.

    Kombinace odlišných stylů mnohdy vytvoří opravdu nádherný look. Jen si vezměte něžné krajkové šaty spolu s motorkářskou bundou nebo tenisky ke vzdušným šatům. A o takových a dalších kombinacích bychom mohly napsat celou stránku. Existují však i kousky, které když dáte dohromady, rozhodně nezaručí parádní outfit. Na které kombinace oblečení si tedy dávat pozor a raději se jim vyhnout?

  • Midisukně a kozačky

    Co je špatně? Pokud měříte 180 centimetrů, máte štíhlé nohy a také padnoucí kozačky, není tato kombinace žádný problém. Většině žen ale midisukně spolu s vysokými kozačkami výšku ještě uberou. Když si pořídíte kozačky, které jsou nařasené, "vykouzlí" vám navíc ještě silnější nohy.

    Jaké je řešení? Pokud tuto kombinaci milujete, pořiďte si opravdu padnoucí a úzké kozačky a noste je pouze se sukní s vysokým pasem. Tím si nohy trochu protáhnete. Lepší variantou je ale zvolit tenisky nebo kotníkové boty. Ty v černé barvě spolu s černými punčocháči navíc nohy ještě víc prodlouží. Vhodnou volbou jsou také boty tvarované do špičky.

    5447370:gallery:true:true

  • Košilové šaty a kozačky

    Co je špatně? Košilové šaty spolu s vysokými kozačkami vám mohou připadat jako skvělý nápad. Opak je ale pravdou. Výsledný outfit vypadá jaksi nedokončeně, jako bychom si zapomněly doma kalhoty nebo sukni.

    Jaké je řešení? Vysoké kozačky si nechte do jiných outfitů. Pokud si pořizujete košilové šaty, snažte se hledat ty delší, vypadají prostě lépe. Ty kratší noste na skinny džíny, případně legíny. Delší košilové šaty můžete nosit s teniskami nebo se sandálkami na podpatku.

    5447369:gallery:true:true

  • Společenské šaty a kotníkové boty

    Co je špatně? Koktejlové a párty šaty se hodí na nejrůznější oslavy. Když je ale spárujete s kotníkovými botami nebo nedejbože s kozačkami, celý look absolutně shodíte. 

    Jaké je řešení? Malé černé spolu s kotníkovými botami mohou vypadat dobře, ale nikoliv na společenskou událost. Na tu volte úplně jinou obuv, lodičky nebo sandálky – do těch si ale v žádném případě neberte silonky.

    5447371:gallery:true:true

  • Dlouhé šaty a kabát

    Co je špatně? Máte doma úžasné dlouhé šaty, ale v zimě se jim vyhýbáte, protože kombinace s kabátem se vám prostě nelíbí? Není divu, kabát s délkou pod zadek nebude s dlouhými šaty nikdy vypadat dobře.

    Jaké je řešení? Pokud jste se zamilovala do dlouhých šatů, je tu jednoduché řešení. Volte k nim svršky buď krátké, jako třeba koženou bundu, nebo naopak dlouhé, jako třeba velmi dlouhý kabát. Tyto kombinace jsou velmi trendy, a navíc vám v nich nebude zima.

    5447367:gallery:true:true

  • Culottes kalhoty a boty bez podpatku

    Co je špatně? Opět tu máme častý problém s výškou. Vysoké dámy si culottes kalhoty mohou dovolit i s teniskami. Ženy menšího vzrůstu by ale v tomto oblečení vypadaly ještě o několik centimetrů menší, proto by se této kombinace bohužel měly raději vzdát.

    Jaké je řešení? Culottes kalhot se ale vzdávat nemusíte, stačí zvolit jinou obuv. Přidejte podpatky, které vám prodlouží nohy. Celou postavu vám pomůže prodloužit výběr světlých barev u bot i kalhot. Rovnou můžete vyzkoušet monochromatický look (celá v jedné barvě).

    5447372:gallery:true:true

  • Objemná sukně a dlouhý svršek

    Co je špatně? Pokud milujete objemné tylové sukně (takové, jaké měla Carrie Bradshaw v Sexu ve městě), určitě víte, že je složité je kombinovat. Jejich objem se musí vyvážit, proto je nejlepší zdůraznění pasu, čehož nedocílíte, pokud si k takové sukni vezmete dlouhý kabát nebo kardigan.

    Jaké je řešení? Tylové sukni bude slušet krátký kardigan, který zastrčíte do sukně, nebo sako, které přepásáte v pase opaskem. Žádný další objemný kousek tato sukně nepotřebuje.

    5447373:gallery:true:true

  • Maskáčový vzor a elegantní kousky

    Co je špatně? Vojenský vzor už je tak dost těžký na kombinaci a rozhodně mu nesluší kombinování s elegantním oblečením. Pokud máte doma jeden army kousek, zapomeňte na to, že ho budete nosit s elegantní kabelkou nebo s botami na podpatku. Budete vypadat buď vulgárně, nebo směšně.

    Jaké je řešení? Vojenskému oblečení sluší uvolněnost a sportovnější styl. Místo lodiček volte tenisky nebo třeba kanady. Slušivá je i kombinace s denimem.

    5447366:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová
Klíčová slova:  trendy, móda, styl, oblečení, kombinace, jak nenosit
Diskuse ke článku
.