Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nesnesete podpatky? Tyhle boty můžete nosit do práce i do města!

27. února 2019 | 06:00

Podpatky nejsou vždy nejlepší volbou. Mnoho žen se s nimi trápí kvůli pracovnímu dress codu, některé je nosí jen kvůli tomu, že si myslí, že jiné boty jim nevykouzlí tak dlouhé nohy. Tohle ale není pravda. My jsme pro vás našly boty, které můžete vzít nejen do práce – a rozhodně v nich nebudete trpět vy ani váš styl!

Pokud nemáte v lásce chvíle, kdy se musíte nazout do podpatků, nezoufejte, je tu snadné řešení. Místo lodiček můžete zvolit baleríny (nejlépe ty do špičky, protože prodlouží nohy), pánské oxfordky (které doplní šaty i pracovní kostýmek) nebo mokasíny (ty jsou odlehčenější verzí oxfordek).

Pořiďte si tyto kousky v univerzálních barvách (černá, hnědá, béžová), ale určitě mějte i jeden pár, který ozvláštní jednoduché kombinace. Letos nešlápnete vedle s hadím nebo leopardím vzorem nebo s barvami, zejména žlutou a růžovou.

S černými mokasínami nikdy nešlápnete vedle, zato trendy leopardím kouskem dokonale oživíte svůj botník.
Autor: profimedia.cz

Inspirujte se u Francouzek. Pokud se v něčem necítí dobře, nenosí to. Proč se trápit v něčem, v čem se necítíte svá? A jak si myslíte, že asi vypadáte, když ve vysokých podpatcích sotva můžete chodit? Rozhodně ani elegantně, ani sexy.

Nenuťte se proto do vysokých podpatků, pokud to není opravdu nezbytné, a šetřete své nohy. V obchodech je spousta bot, které vám zajistí pohodlí a zároveň vám skvěle doplní outfit do práce, na rande nebo na volný víkend.

Pokud to vaše práce přece jen vyžaduje, nechte si lodičky u stolu a při příchodu a odchodu se jednoduše přezujte. Podpatky v místnosti (ideálně na koberci) nejsou pro nohy zdaleka takovou zhoubou jako třeba při dlouhé chůzi na rozbitém chodníku. Ty nejlepší boty bez podpatků, které si momentálně můžete zakoupit, si prohlédněte v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová