Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Na tyto kousky do šatníku šetří ženy, které se v módě opravdu vyznají!

5. listopadu 2018 | 06:00

Jak často a kolik utrácíte za oblečení? Možná je čas se nad tímto tématem trochu zamyslet. V šatníku není třeba mít haldy věcí, které stejně skoro nenosíte. Zaměřte se jednou na kvalitu, alespoň u některých kousků. Na co šetří ženy, které mají módu v malíčku?

Zkuste si dávat každý měsíc nějakou korunu stranou a postupně si ušetřete na opravdové stálice šatníku. Když už do nějakého kousku investujete spoustu peněz, vybírejte kousky jednoduché a v neutrálních barvách. Ty totiž nebudou nikdy podléhat módním trendům a můžete je nosit mnoho let.

Určitě už jste to několikrát slyšela: kašmírový svetr. Je teplý, příjemný a vydrží vám léta. Do něj se rozhodně investovat vyplatí! Kašmírové kousky začal prodávat i módní řetězec C&A. Stejně dobrá investice, která vás v zimě zahřeje a která vám vydrží, je vlněný kabát. U obou kousků si ale dávejte pozor na složení. Mnoho výrobců napíše "vlněný kabát", ale nakonec zjistíte, že obsah vlny je pouhých 20 procent. Tak by to být nemělo.

Ve skříni byste měla mít i lichotivý pár kalhot. Tentokrát upustíme od skinny džín a budeme mluvit o elegantních kalhotách. V obchodech najdete mnoho střihů – jako třeba ty s širokými či zkrácenými nohavicemi a mnoho dalších.

Pro nejrůznější příležitosti, ale i pro běžné nošení pak užijete halenku nebo košili, které budou vyrobeny z hedvábí. Syntetické materiály vám nikdy nesednou tak jako ten přírodní, navíc se budete v hedvábí cítit opravdu pohodlně, halenka se přizpůsobí, zakryje nedostatky a hlavně se v ní nebudete tolik potit. Opět si ale dávejte pozor na složení.

Marks and Spencer, 2499 Kč
Autor: archiv firem

Poslední investicí jsou midišaty. Je opravdu těžké najít takové, které opravdu padnou, ale když je najdete, nebudete chtít nosit nic jiného. Investujte do nesmrtelného kousku, ideálně do košilových šatů nebo do jednoduchého střihu v neutrální barvě nebo s přiměřeným vzorem. Nevíte, kam pro takové oblečení jít? Podívejte se do naší fotogalerie a vyberte si své nesmrtelné kousky:

Autor: Markéta Luštincová