Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Stylové boty na hory: Jaké se hodí do sněhu i do města?

16. ledna 2019 | 06:00

Boty, které jsou určeny na hory a stále vypadají dobře i ve městě, není tak snadné najít. Dají se však koupit i v běžných řetězcích. Na co je důležité dávat pozor, když chcete mít nohy v teple a zároveň si stále zachovat styl? A kde seženete ty nejhezčí páry obuvi?

Někdy se zdá, že najít boty, ve kterých nám bude opravdové teplo a do nichž nezapadne sníh, je skoro nemožné. Proti sněhu vás ochrání bota, která se dá stáhnout tkaničkami úplně k noze. Dobré je vybírat vyšší modely, aby měl sníh co nejmenší šanci, stejně tak jsou vhodnější modely bez zipu, přes který se sníh může také dostat dovnitř.

Sahejte po modelech se zateplením. Termo ponožky mnohdy nemusí stačit a v zahřátí vám pomůže kožíšek "zabudovaný" v botách. Pokud chcete do bot více investovat, volte jednoznačně přírodní materiály. Kožíšek z ovčí vlny vás zahřeje i v tom nejkrutějším mrazu. Navíc za hvězdu budete, když zvolíte boty s ohrnovací kožešinovou manžetou.

Posledním důležitým kritériem, podle kterého boty vybírat, je podrážka. Ta by měla být co nejhrubší, aby boty neklouzaly. Uvidíte, jak takové boty ve sněhu nebo na náledí oceníte. Podívejte se do naší fotogalerie, kde se dozvíte, kam můžete vyrazit na nákup:

Autor: Markéta Luštincová