Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete uspět na pohovoru? Rozhodnout může i to, co máte na sobě

Fotografie
27. ledna 2019 | 06:00

Nejste si jistá, zda není ta sukně na pohovor příliš krátká, barva topu příliš zářivá nebo jestli jste celkově zvolila vhodný outfit? Chcete vypadat profesionálně, ale zároveň ne příliš upjatě? Jaká pravidla při oblékání na pohovor dodržet, abyste zabodovala – nehledě na to, kde se o práci ucházíte?

Obléci se k určité příležitosti nemusí vždy znamenat, že jdeme na nějakou večerní akci. Jedna z velmi důležitých událostí, na které je nutné se vhodně obléci, je třeba pracovní pohovor. 

Vsaďte na neutrální barvy. Výrazné barvy nejsou na pohovor vhodné, například červená je barva agresivní a je absolutně nevhodná. Profesionálně budete vypadat v odstínech modré, šedé a hnědé. Právě díky dalším barvám docílíte uvolněnosti, skvělé bude využít pastelové barvy. Ujistěte se ale, že celek bude vypadat stále profesionálně. 

5479671:gallery:true:true

Co se týká oblečení od pasu dolů, na džíny raději zapomeňte, v některých případech by tmavé džíny nemusely vadit, ale nikdy si nemůžete být jistá. Volte elegantní kalhoty, úzké i široké. Další možností, kterou mnoho žen opomíjí, je overal. Pokud bude projmutý v pase a bude mít kratší rukáv kvůli zahaleným ramenům, máte vyhráno.

5479675:gallery:true:true

Co se týká délky sukně, vždy by měla sahat ke kolenům, kratší by být neměla. Co takhle vyměnit obyčejnou pouzdrovou sukni za tu koženkovou nebo délku prodloužit a vzít si trendy kousek v midi délce? Váš pohovorový outfit bude vypadat rázem jinak.

5479747:gallery:true:true

Boty by měly být uzavřené. Nemusíte mít nutně lodičky, ale na sandálky zapomeňte. Odhalená by neměla být ani ramena, proto si topy a šaty na ramínka rozhodně neberte. Před pracovním pohovorem se můžete inspirovat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová