Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká móda: Podívejte se na oblečení, které si zamilovala Eva Holubová

Video se připravuje ...
Česká móda: Podívejte se na modely, které si zamilovala Eva Holubová
VIDEO: Adam Balažovič
28. prosince 2016 | 06:00

Navrhářka Jaroslava Procházková tvoří pod značkou JAROSLAVA a nejčastěji pracuje s úpletem, který je podle ní neuvěřitelně tvárný. Její oblečení si zamilovaly i herečka Eva Holubová nebo Světlana Nálepková. Seznamte se!

"Práce s úpletem mi dává možnost vybrat si typ a barevnost příze, vytvořit si svůj vlastní vzor. Pak teprve vymýšlím kolekce. To znamená, že nejsem omezená barvami, velikostmi ani tvarem," vysvětluje Jaroslava Procházková, proč nejčastěji vytváří právě úpletové kousky.

Současná kolekce je složená ze dvou základních barev. Dominují pálená červená a modrá. Tím nejzásadnějším je však to, že mnoho kousků je oboustranných. Jaroslava je vytváří pro lidi, kteří jsou líní obracet oblečení zpět na líc, ale samozřejmě i pro ty, kteří jsou konzervativnější a rádi se oblékají v podobném stylu.

Jaroslava studovala v Londýně, kde je učili vymezit si cílovou skupinu, pro kterou bude každý tvořit. Ona se tím však nechtěla řídit. "Nemám hranice a nechci je mít. Vítám u sebe všechny a dokážu všechny obléknout," dodává.

Zde sledujte všechny díly seriálu Česká móda!