Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Reportáž z obchodů: Objevily jsme žhavý módní trend a největší ráj plavek!

6. června 2016 | 06:00

Opět jsme pro vás vyrazily zmapovat obchodní centra, konkrétně obchody s módou, abychom vám mohly říct, jaké jsou aktuálně nejvýraznější trendy. Jak náš průzkum dopadl?

Každý obchod doslova zářil barvami, a to mě baví. I když jsem tak trochu fanda černé, pestré odstíny mě přitahují a dobíjí mi baterky. Jednoznačně nejbarevnějším obchodem je Camaieu, kde si vybere kousek ve své oblíbené barvě opravdu každý. Navíc tam právě teď mají akci na trička a tílka, takže když si koupíte dvě, za to druhé levnější zaplatíte jen polovinu ceny. U barev ještě chvilku zůstaneme. Třeba módní řetězec C&A právě nabízí snad celou škálu odstínů modré, a tak jsem se v obchodě cítila jako ve středomořském přístavu. Bledě modrá je barvou roku, ale nebojte se ji kombinovat i s dalšími odstíny a přidat nakonec bílou. Námořnický styl je nesmrtelný!

Nový trend

Asi největší novinkou červnových módních kousků je šněrování. To už jsem vám představila na balerínkách, ale mezi oblečení proniklo teprve nedávno. Bavlněná trička i elegantní halenky teď velmi často zdobí výstřih propletený šňůrkou. Možná si vzpomínáte, že podobná trička se nosila před patnácti lety a nebránili se jim tehdy ani muži. No, a jak už bývá v módě zvykem, všechny trendy se jednou znovu vrátí. Šněrování nemusí být jen ve výstřihu, může také zdobit konec rukávu nebo spodek nohavice, většinou však té do zvonu (jejich návrat jste už určitě zaznamenaly).

Letní tílka

V každém obchodě s módou teď narazíte na vzdušná tílka se špagetovými ramínky nebo ta odhalující ramena se zapínáním kolem krku. Já jsem to vzala ve velkém a pořídila jsem si jich na léto rovnou několik. Tak doufám, že se těch tropických teplot dočkám. Lehounká letní tílka si určitě zamilujete i vy. Jsou volnější, a tak se pod nimi dá hravě skrýt nějaký ten špíček, který se nepodařilo do léta shodit. Vybírat můžete mezi jednobarevnými kousky, ale najdete i pořádnou divočinu se vzory a mixem všemožných odstínů. 

Plavky

Do obchodů dorazily plavky! Stejně jako v posledních dvou letech, jsou i letos velkým hitem vršky s třásněmi a volánky, které opticky zvětší ňadra a odvedou pozornost od rizikových partií. Největším hitem jsou však letos plavky, jejichž vršek nápadně připomíná sportovní podprsenku. Jsou inspirované kultovním prádlem Calvin Klein, po kterém touží miliony mladých žen po celém světě. Největší výběr plavek mají zatím v Reserved, F&F a New Yorkeru. Tam si rozhodně vyberete! 

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!