Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Máte velkou nohu? Poradíme vám, jaké boty si pořídit a jakým chybám se vyhnout!

Video se připravuje ...
Máte velké nohy? Poradíme vám, jaké si pořídit boty, a kterým chybám se vyhnout!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
21. prosince 2016 | 06:00

Trápí vás velká noha a nevíte, kde si pořídit boty, které vám padnou a zároveň budou vypadat hezky? Vyzpovídaly jsme pro vás majitelku obchodu s nadměrnou obuví, která nám prozradila, jakých chyb se vyvarovat a jaké triky si osvojit.

Mít velkou nohu je pro každou ženu noční můrou. Můžete rovnou zapomenout, že kamkoliv vyrazíte, koupíte si první boty, které vám padnou do oka. Dost možná to nebudou ani třetí, desáté, dvacáté...

Zkrátka s velikostí 43 na ženy myslí jen málokterá značka obuvi nebo obchod. My jsme pro vás vypátraly obchod v centru Prahy, ve kterém si vyberete stylové boty klidně i ve velikosti 45. Sama majitelka říká, že ovlivňuje návrhy kolekcí, které se šijí především ve Španělsku a Portugalsku, a snaží se, aby se v nich vždy odrazily aktuální trendy.

Velká noha se dá také opticky zamaskovat. Pomáhá nosit obuv s více vykrojenou špičkou, kontrastním materiálem nebo aplikací na špičce a ideálně také s podpatkem. Když se stélka zvedne od podlahy, vždy vypadá menší a mnohem ženštější. Na zimních botách zase opticky funguje kombinace různých materiálů, která botu rozdělí na několik částí. Zároveň si rozhodně nepořizujte menší boty, abyste si zmenšila nohu, to je nesmysl! Také nenoste lodičky do špičky, které jsou málo vykrojené a nemají aplikaci na špičce. V takové botě budete mít nohu jako slon!