Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trendy polobotky: Vyberete si klasické, nebo extravagantní na platformě?

16. října 2016 | 06:00

Polobotky už nejsou jen pohodlnou náhradou za lodičky. Letos je totiž pořídíte i v mnohem extravagantnějším provedení, které na podzim hravě zastoupí oblíbené tenisky. Podívejte se, z jakých polobotek si právě teď můžete v obchodech vybírat.

Pánské trendy čím dál více pronikají do dámského šatníku, a tak není divu, že polobotky se v průběhu let staly nedílnou součástí každého ženského botníku. Klasické elegantní oxfordky jsou nadčasovou záležitostí především z toho důvodu, že na podzim i v zimě skvěle zastoupí lodičky a hodí se úplně ke všemu. Můžete je nosit k šatům, sukni, ale klidně i k džínám. Většinou jsou velmi minimalistické a poznávacím znamením jsou užší špička, tenké tkaničky a alespoň miniaturní podpatek.

Rozhodně se nedá říct, že klasickým dámským polobotkám odzvonilo. Letos je ale trochu zastínilo jejich extravagantnější provedení na platformě. Polobotky s platformou bývají lesklé, metalické nebo mají drobný vzor, například hadí kůži. Oproti oxfordkám nahrazují spíše letní sportovní obuv, protože k elegantnímu outfitu se příliš nehodí.

Pro mnoho žen jsou příliš extravagantní a my to chápeme. Dost často se stává, že štíhlá ženská noha v nich vypadá spíše jako čertí kopýtko, a to rozhodně není to, po čem my ženy toužíme. Když k nim ale obléknete volnější džíny, výsledný efekt bude skvělý. Kterým polobotkám dáte přednost, je jen a jen na vás. Jedno je ale jasné: minimálně jedny, ať už klasické nebo extravagantní, by měla mít v botníku opravdu každá žena!

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!