Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nadčasové balerínky: Letos jsou v módě šněrovací a děrované!

26. dubna 2016 | 06:00

Patří mezi nejoblíbenější jarní i letní botky vůbec. Muži sice tvrdí, že jim nepřipadají sexy, ale stejně jich máme plný botník. Které frčí letos?

Z čeho vybírat?

V nových kolekcích převažují spíše elegantnější modely s nápadně ostrou špičkou. Velkým hitem je totiž barevně odlišná ostrá špička, a to nejen u balerínek, ale i u lodiček nebo mokasínů. Oblíbenou klasiku v podobě jednobarevných kulatých balerínek však pořídíte bez problému také, takže se nemusíte bát, pokud nerada experimentujete. 

Dalším výrazným trendem aktuální sezony jsou rozhodně metalické tóny, díky kterým se balerínky konečně hodí i do vyšší společnosti. Svým leskem dokonale nahradí lodičky. V kurzu je i perforace. Boty s drobnými dírkami jsou především vzdušné, a proto i maximálně pohodlné a vhodné na delší nošení.

Největší hit

Jeden z trendů však přece jen všechny převyšuje, a tím je šněrování inspirované dříve moderními gladiátorskými sandálky a baletními piškoty zároveň. Nosit takové boty  můžete prakticky ke všemu, právě díky své univerzálnosti a nevšednímu vzhledu se stávají maximálně populárními!

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!


Čtěte i další módní články, kde načerpáte inspiraci pro aktuální sezonu!