Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 jednoduchých věcí, které dělají stylové ženy! Naučte se je

  • 29. června 2019 | 06:00

    Mít perfektní styl, kterým každého oslníte, není nic těžkého. Stačí jen osvojit si deset jednoduchých návyků, které vaše každodenní outfity povýší na vysoce módní záležitost.

    A až si přečtete všechny naše tipy, pochopíte, jak moc je to jednoduché. Stačí vyzrát nejen na velikosti, ale i na správnou přípravu a skladování svého oblečení. Jak si tedy zajistit perfektní styl?

  • Příprava oblečení před spaním

    Autor: Shutterstock.com

    Být ráno perfektně sladěná není žádná velká věda. Stačí, když si outfit připravíte už večer. Má to nejen tu výhodu, že se vyhnete zběsilému rannímu pobíhání mezi skříní a zrcadlem, ale také tu, že budete mít jistotu, že si ve spěchu neobléknete něco, v čem se budete celý den cítit nesvá.

  • Vhodně zvolené spodní prádlo

    Autor: Shutterstock

    Stylové ženy vědí, že vhodně zvolené a dokonale padnoucí prádlo je základ. Nebojte se nosit ani tvarovací prádlo, které je v poslední době dokonce velice módní. K jeho nošení se přiznala snad každá druhá celebrita světového formátu, tak proč bychom ho nemohly nosit i my?

  • Hledejte inspiraci

    Autor: profimedia.cz

    Každá stylová žena se neustále inspiruje a učí se novým věcem. Sledovat na sociálních sítích módní ikony a inspirovat se jejich vytříbeným stylem rozhodně není žádný hřích. Naopak se díky mapování zahraniční módy můžete v mnohém odlišit, a vystoupit tak z davu.

  • Oblékejte se podle počasí

    Autor: Shutterstock

    Vždy, než ráno vyrazíte do práce, ujistěte se, že váš model odpovídá aktuálnímu počasí. Lítat venku v otevřených sandálkách, když jsou všichni ostatní zabalení do kabátů, nebo mít slaměný klobouk, když je venku zima a prší, je bezesporu výrazný módní přešlap.

  • Noste jen to, co vám padne

    Autor: Shutterstock.com

    Snad každá z nás má v šatníku kousky, které bere na milost, i když jsou velké, nebo naopak malé. Nostalgie do ženské skříně nepatří, to si pamatujte. Vždy noste jen to, co vám perfektně padne a v čem se cítíte svá a sebevědomá. Nevhodného oblečení se zbavte a místo po něm zaplňte třeba novými basic kousky, které si zamilujete.

    Podívejte se na video, jak se vyznat v džínách a které si vybrat:

    Video se připravuje ...
    Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Jeden kousek musí dominovat

    Autor: Shutterstock

    Naučte se sestavovat si outfity tak, aby bylo evidentní, který kousek celému modelu dominuje. Nemusí to být nutně kabát nebo třeba sukně, klidně svůj outfit postavte i na kvalitní kožené kabelce nebo nápadném náhrdelníku.

  • Opatrně s doplňky

    Autor: shutterstock.com

    Vhodně zvolené doplňky dokážou posunout každý outfit o level výše. Musíte se však naučit, kde jsou hranice. Stoupněte si před zrcadlo a ujistěte se, že opravdu potřebujete k výraznému klobouku ještě nápadné visací náušnice. Pokud si svou volbou nejste jistá, jeden z doplňků sundejte. Méně je totiž opravdu někdy více!

  • Správně skladujte oblečení

    Autor: Shutterstock.com

    Stylové ženy se už dávno naučily, že pohodit svou hedvábnou halenku jen tak na židli nebo na dno skříně není vhodné. Pokud vám na vašem vzhledu záleží, musíte se o své oblečení také patřičně starat. Naučte se věnovat každý den 10 minut své skříni a dělejte si v ní pravidelně pořádek. Uvidíte, jak si dokonale srovnaný šatník zamilujete!

  • Podpatky, nebo pohodlí?

    Autor: Shutterstock.com

    Stylová žena je zároveň také elegantní a chytrá, a proto ví, kdy se hodí nosit boty na podpatku, a kdy naopak ty s plochou podrážkou. Při procházce městem nebo v parku budete v jehlových podpatcích trochu pro smích. Stejně byste šlápla vedle v balerínkách na plese nebo speciálním pracovním večírku.

  • Noste krabičku poslední záchrany

    Autor: Shutterstock

    Ženy, které mají vytříbený módní styl, jsou vždy připraveny na drobný karambol. Nosí u sebe náplast, kdyby nové boty příliš dřely, spínací špendlík, kdyby je zradil zip, nebo malé šitíčko, kdyby z oblíbeného kabátu upadl knoflík. Být v pohotovosti se opravdu vyplácí. Naučte se to také!

Klíčová slova:  trendy, móda, oblečení, styl, návyky, módní zvyky