Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Květinové vzory: Zapomeňte na zimu a pořiďte si už teď jarní kousky!

9. března 2016 | 06:00

Květiny a jaro patří neodmyslitelně k sobě a ani letos tomu nebude jinak. I když je jarní počasí v nedohlednu, zbrusu nové jarní kolekce jsou i tak plné velkých květin i drobných barevných kvítků. Je opravdu z čeho vybírat! A jedno je jisté: investovat se vyplatí, protože květinové vzory jsou trendy každé jaro!

Bude slušet i vám!

Bojíte se květinových vzorů, protože jsou příliš nápadné a tvrdí se o nich, že opticky rozšiřují? Děláte chybu! Stačí si jen vybrat ten správný potisk, který bude lichotit vaší postavě. Pro boubelky jsou ideální spíše drobnější kvítky na jednobarevném tmavším podkladu. Pokud máte pár kilogramů navíc, můžete potisk velkých květin nosit na doplňcích. Dokážou totiž skvěle odpoutat pozornost od kritických partií.

V případě, že vás trápí jen jedna partie, a jinou chcete naopak zvýraznit, i tady mohou perfektně posloužit květinové vzory. Například úzkému pasu a širokým bokům budou lichotit šaty s květinovým vrškem a jednobarevnou sukní. Obecně totiž platí, že květinové vzory přitahují pozornost a zároveň opticky trochu přidávají na objemu. Neoblékejte je tedy na partie, které chcete maskovat.

Květiny samozřejmě skvěle padnou i štíhlým ženám – jako ostatně většina vzorů i střihů. Pokud právě vy máte postavu jako proutek, můžete si dovolit nosit i velké květiny. Jen pozor na výběr doplňků. K výrazným potiskům se hodí spíše ty decentnější.

Co si pořídit?

Každá milovnice typicky ženského stylu by měla mít ve svém šatníku alespoň jedny květované šaty. Vybírat můžete z elegantních pouzdrovek, které se v kombinaci se sakem a lodičkami perfektně hodí i na pracovní schůzku nebo do restaurace, ale i z hravých a vzdušných střihů, které si během slunečných jarních dnů určitě oblíbíte.

Další možností jsou květinové topy nebo různé doplňky v podobě kabelky, lodiček nebo třeba šátku, které příjemně oživí jednoduchý nebo jednobarevný outfit. Pokud si troufnete i na větší "odvaz", v obchodech narazíte i na mnoho sukní a kalhot s různými květinovými potisky.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Sledujte i další žhavé novinky ze světa módních trendů!