Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejteplejší módní kousky, bez kterých se v tomto týdnu neobejdete!

  • Zachumlejte se a poražte zimu!
    8. února 2015 | 06:00

    Zima se v posledních dnech hlásí o slovo, a proto ještě rozhodně neskládejte na dno skříně teplé kabáty, svetry ani boty s kožíškem. Sestavily jsme pro vás seznam oblečení, které se vám v příštích dnech bude rozhodně hodit. Také jsme zapátraly, jestli se dají hřejivé kousky sehnat v módních obchodech i uprostřed zimy.

  • Kožíšky

     

    Chlupy ovládly letošní zimu. Ať už máte ve skříni krémový, pruhovaný, barevný nebo šedý myší kožíšek, jste maximálně trendy, a především v teple. Dokonce i zkrácené chlupaté bundičky a vesty dokážou dokonale zahřát i v mrazech. Ke kožichům se rozhodně nebojte vytáhnout džíny nebo slim kalhoty a při teplotách nad nulu klidně i pouzdrové sukně. Šperky by vždy měly být střídmější, stejně tak i líčení. Pokud žádný kožíšek doma nemáte a chcete si ho ještě na poslední chvíli pořídit, utíkejte do Manga, kde při troše štěstí seženete nějaký chlupatý kousek ve slevě.

    Mango, 1499 Kč
    Autor: archiv firem
  • Svetry

     

    Nic vás pod bundou nebo kabátem nezahřeje víc než klasický pletený svetr. Je dokonalým parťákem na dlouhých zimních procházkách, ale klidně i na cestě do práce. Jindy zas svetry využijete na lyžování i další zimní sporty. Především se nebojte, že když se v zaměstnání svléknete do svetru, způsobíte pozdvižení. Svetry mohou být skvělou součástí elegantního outfitu. Svetry z loňské kolekce pořídíte za skvělé ceny v Reserved, kde stále ještě běží zimní výprodej.

    Reserved, 299 Kč
    Autor: archiv firem
  • Péřovky

     

    O velký módní comeback se v posledních letech postaraly péřové bundy a kabáty. K dostání byly ve všemožných barevných provedeních, s kožíškem, páskem i decentním potiskem. Jedno je však spojovalo, a to klasické prošívání, bez kterého si "péřovku" nedokážeme ani představit. Z vlastní zkušenosti vím, že i když mrzne, až praští, v péřové bundě s pořádnými "buřtíčky" je pořád teplo. V obchodech se po nich jen zaprášilo, ale například Lindex nabízí univerzální teplou bundičku i ve zbrusu nové kolekci.

    Lindex, 1299 Kč
    Autor: archiv firem
  • Hřejivé tričko

     

    Pokud zrovna nemíříte do práce nebo na večírek, nezapomeňte si v mrazech obléknout hřejivé tričko ze speciálních materiálů, které vás dokonale zahřeje a nepohlcuje pot. Nebojte se, že všechna funkční trička vypadají sportovně. K sehnání jsou i elegantnější kousky, za které se po svléknutí bundy nemusíte stydět ani v restauraci. Velkou výhodou je, že tento typ triček je k dostání celoročně!

    Bambusové tričko, Bambutik.cz, 690 Kč
    Autor: archiv firem
  • Čepice

     

    Když mrzne, až praští, fouká ledový vítr a sněží, teplý kabát a svetr nestačí! Nikdy nezapomeňte na čepici. Právě hlavou totiž odchází nejvíce tepla. Bez čepice vám hrozí podchlazení, nachlazení, migrény i trvalé poškození vlasů. Bojíte se zničení účesu? Když budete po každém mytí vlasů používat kondicionér bez silikonů a po usušení fixovat vlasy lakem, udržíte si i pod kulichem dokonalé učesání.

    Takko, 149 Kč
    Autor: archiv firem
  • Šála

     

    Obrovským hitem posledních let se stala tunelová šála, do které se jednoduše zamotáte, a zima nemá šanci. Šála drží ve stejné pozici klidně i celý den a nikdy se nerozmotá! Když si náhodou zapomenete čepici, "tunel" vás zachrání před zmrznutím. Stačí jen poslední omotání nepřetáhnout až na krk, ale jen lehce posadit na hlavu.

    New Yorker, 399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Rukavice

     

    Během těch teplejších zimních dnů vám nejspíš bude stačit strčit ruce do kapsy, v mrazech vás ale obyčejná kapsa kabátu nezahřeje. Když klesnou teploty pod nulu, nikdy si nezapomeňte rukavice. Letošní zimu ovládly tzv. kombinované. Jde o klasické prstové rukavice, které jsou však šité z dvou naprosto odlišných materiálů i barev. Nejoblíbenější je mix kůže nebo koženky s tartanovým vzorem, případně semišem. Takové kousky se skvěle hodí k elegantním kabátům i péřovým bundičkám. Trendy rukavice stále ještě pořídíte na některých e-shopech, stačí jen chvilku hledat.

    Asos.com, cca 400 Kč
    Autor: archiv firem
  • Boty

     

    Teplo od nohou je základ, říkala mi vždy moje babička, a měla pravdu! Letošní zimu opět ovládly klasické kozačky převážně v černém nebo hnědém provedení. Hodí se totiž ke krátké sukni, kterou díky nim můžete nosit klidně i v zimě, ale také k džínám. Jsou zkrátka neuvěřitelně praktické a vždy vypadají skvěle. Pokud máte zateplené kozačky s kožíškem, máte vyhráno. V opačném případě vám v nich bude v mrazivých teplotách zima. Klidně raději vytáhněte hřejivé válenky nebo jiné boty, proti kterým mráz nemá žádnou šanci.

    CCC, 2299 Kč
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  móda, zima, mráz, nízké teploty, sníh, oblečení, únor
Diskuse ke článku
.