Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ideální boty na zimu? Vítězí klasické kozačky!

27. listopadu 2014 | 06:00

Pomalu, ale jistě dejte sbohem svým podzimním botám a vyražte do obchodu pro pořádnou zimní obuv. Tentokrát jsme se zaměřily na letitou klasiku, kozačky. Které jsou letos trendy a kde pořídíte ty nejlepší kousky?

Kozačky miluje snad každá žena. Hodí se ke krátké sukni, kterou díky nim můžeme nosit klidně i v zimě, ale také k džínám. Jsou zkrátka neuvěřitelně praktické a vždy vypadají skvěle.

Dominuje černá

Co se týče barev, kozačkám samozřejmě kraluje černá a v těsném závěsu se drží různé odstíny hnědé. Je tomu především proto, že kozačky jsou oblíbené pro svou univerzálnost a jiné barvy by z nich rázem udělaly obuv, která se nehodí jen tak něčemu.

Zara, 1999 Kč.
Autor: archiv firem

Pro ženy, které preferují pohodlí, jsou ideální kozačky plochou podrážku a decentním podpatkem. ale i milovnice podpatků si přijdou na své. Pozor však na ty jehlové, ty už dávno vyšly z módy.

Stejně tak se letos vyhněte gumovým kozačkám, které byly loni velkým hitem, který však brzo skončil. Co se týče materálu, rozhodně dejte letospřednost pravé kůži, nebo semiši. Ani koženkové boty samozřejmě nejsou žádnou ostudou, musíte se však o ně pečlivě starat, aby neztratily původní lesk a celou zimu vás hřály.

Ozdoby

Pokud si nepotrpíte na jednoduchost, pořiďte si kozačky s cvočky,  falešnými zipy či šněrováním, nebo kovovými sponami. Od chlupatých a blýskavých aplikací raději ruce pryč!

Ty nejlepší kozačky si prohlédněte v naší fotogalerii!